PALEONTOLOG: Ja taky. S jednim panem z osady jsem se o tom bavil. Ma k tomu svy duvody - rika, ze smrk je provereny, ze kdo vi, co klimatem bude, ze taky stejne jine drevo neproda, ze roste rychle, ze sazenice jsou dostupnejsi. Tezko presvedcis takoveho cloveka, on to proste vidi jinak. Ma dlouhou zkusenost svoji, sveho taty a dedy, atp a ta mu rika, ze smrk je pro nej nejlepsi. Taky si zazil, ze mu tvrdili, ze nejlepsi je vstoupit do drustva, zapomenout na Boha, prejit na Marxismus, vykopat meliorace, zasit repku misto psenice, ... Treba bude mit pravdu (kdyz se neco stane s AMOCem a bude zima, napriklad), treba nebude, lehne mu to znova, ale mezitim uz mnoho lidi bude mit zasazeno jine druhy a jeho syn/vnuk uz to udelaji jinak ... Krom toho hodne lidi (napr ja), to zas tak aktivne neresi a nechavaji to zaburovat prirodne. I kdyz se to nesmi a je to v rozporu s Planem ministerstva. Pred par lety jsme tam, kde to zral brouk, nastrkali do pudy zaludy. Po 3 letech, zrovna, kdyz jsme to tam smitili, zacaly vylejzat:) Proste tohle chce cas. Ja smrk nevnimam jako neco spatneho - semenacky taky nechavam, vsak at si rostou, kdyz bude tu a tam smrk mezi jedlemi, javory nebo duby, tak co?