LADY_MYSKA: jo asi to moc resim. :) snazim se byt pripravena co to jde, co se tyce vody. Koupila jsem si nekolik nerez flasek, coz je nejspis ulet, co se tyce ZW, ale umoznuje mi to se snadneji pripravit na tu ci onu situaci... na cesty z prace/do prace mam mini 250ml. Na prochazky a obecne tury mam cca 500ml s velkym hrdlem. A pak jsem jednou mela sraz ve starbaksi a nemela jsem se bou svuj hrnek (!!!) tak jsem si tam vzala termosku cca 500ml taky. Doufam, ze ted v zime se bude vic hodit, v lete mi to moc nevyslo. A jinak prave mam thermohrnek s vickem a ouskem a ten je must have. :D
Otevrenou lahev vnimam veskrze pozitivne, ale nejcasteji se s ni setkavam v letadle a tam opravdu neni otevrena dny, ani hodiny. Ale i tak se pripravim, vemu si svo nerez flasku a tu si naplnim ve fontane na letisti po bezpecnostni kontrole.
V hotelech jsem se casto setkala s marmelady v miskach a taky s tim problem nemam. V tech drazsich maji ty marmeladky v mini sklenickach od "bonne maman", to mi je pak vzdycky lito vyhodit tu sklenicku, tak si ji casto nechavam. :) Bracha i svagrova je ocenili, maji zahradu a rikali mi, ze si do nich delaji marmeladu co si pak vozi treba na vodu ;)
Prijde mi to, jako mit problem s tim, ze pecivo lezi v uterkach, protoze se ho mohl uz nekdo dotknout... chapu to, ale sama preferuju veci bez obalu. Takze kdyz je maslo jen v plastovych mistickach, vynecham ho.
KRISKA: jo :(
MVEK: mas pravdu, jenze prave resim sebe a snazim se jit prikladem, ostatni at se resi sami ;) Oni moc dobre vedi, proc chodi s vozikem a rozdavaji automaticky!! :( Protoze to je ten servis, ze se prave ptat nemusis, ze ty veci mas "samozrejme", tudiz si to samo zaplatis v cene jizdneho, zadarmo to neni, ale protoze to neplatis primo, tak plno lidi si mysli, jak je to vyhodne a pak se chovaji jak popisuje
KRISKA:
Uprimne, mne to teda taky trvalo nekolik mesicu ne-li roku, nez jsem se naucila odmitat. A jeste to prave vypilovane nemam, viz. muj dotaz na brcka. Na kongresech zase dostavam propisky, plastove kapsy a ted uz jen textilni tote bagy... snazim se to vsechno vyuzit znovu.
Jednou jsem sla pro chleba do moji oblibene pekarny co mam nedaleko, s manzelem, v sobotu, jakoze na pohodu, se svym lnenym pytlikem. Maji na dverich napsano "ZW welcome = prijde se svym obalem". Ale meli tam brigadnika a ten mi chleba strcil do papiroveho pytle, protoze ho neumel zvazit rozkrajeny a nechtel mi pridat vahu melo lneneho pytle. Tak jsem na nej vyjela, mel ho zvazit nez ho nakrajel. Kolegyne co byla za pokladnou to pak zachranovala, presypala chleba do meho pytle a delala jako by nic. Kdyz jsme vysli tak mi muj muz rekl, ze se chovam jak ekoterorista :D Tak uz se snazim klidnit. Bracha co jede v ZW mi na to taky flegmaticky rekl, ze prece papirovy pytlik je v pohode, ze se v nejhorsim zkompostuje, ze to neni mikrotenovy sacek. ... tudiz resim sebe a ostatni at se resi sami ;)