ORISKOVANUTELA: My máme od svatby už devět, a zw jsme v té době nijak moc neřešili - hostinu jsme pojali jako zahradní party, takže tam vznikal jednorázový odpad - dnes bych víc rozmýšlela, a připlatila za eko varianty nádobí, ALE vzhledem k zázemí šance na normální nádobí nebyla, to by prostě nešlo.
Vzniku části odpadu se dá předejít zapůjčením dekorací - my měli hromadu věcí z kostela, různých serepetiček se sešla spousta i od kamarádů, vč. například nevěsty na auto s magnety v sukni, aby jí nelítala sukně. To bych v životě nekupovala ani nesháněla, ale když to k nám přistálo, tak jsme to na to auto prdli ;) Pokud si dobře vzpomínám, z dekorací jsme nakoupili pár bílých stuh na auta.
Kytky jsme pořídili do kostela, kde dělali parádu ještě 14 dní, pro mě, maminky, svědkyni a na klopy ženicha a svědka. Jinak na stoly luční kvítí, nebo co mi kdo přinesl.
Šaty jsme měla jakože plesové - na svatbě jsme barvě mohli říkat "tmavší champagne", na ples tomu můžu říkat "zlatá". Se závojem to prošlo jako svatební šaty úplně v pohodě i pro konzervativní část rodiny.
Prstýnky máme zlatý, moje mamka vyhrabala z kouzelného šuplíku jakési zlato ze zubů, takže jsme platili zlatníkovi za zpracování.
Cenou jsme se vlezli tak zhruba do těch 70-80k, a myslím, že v darech se nám to sešlo zpátky.
Vřele doporučuju dodat hostům velmi konkrétní seznam + doporučení ve smyslu "když nevíte co, dejte nám prachy". Stejně se nějaké blbosti sejdou.