• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEJIMADAZERO WASTE
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    GEISHA: máme v bezobalu taky ten z country lifu, ale není tak sypký a hrudkuje. Chuťově je dobrý.
    SIBETH
    SIBETH --- ---
    GEISHA: Jé, tak to je škoda, ale jak píše Schiffi, zkus jim to třeba navrhnout jako vhodné rozšíření sortimentu..
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    GEISHA: aha, jsem myslela, že už dávno expandovali do Brna.. tak to promin... ale tak to místním bezobalům navrhni... třeba se někdo chytí...
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    GEISHA: country life ho má taky v násypnících
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    GEISHA: Podobnou službu (tj. vyrobit ochucenou vodu na další vaření) udělá též lahůdkové droždí.
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    SIBETH: kupuju ho v dm v tmavý sklenici se zelenym víčkem, nemam zas moc velkou spotřebu a je super:)
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    LEJIMADA: gratulace k otevření bezobalu, zajímalo by mě jak na to budou "oušťáci" reagovat a tak...jsem z český třebový, kde je co vím jedna zdravá výživa a pán kdysi řikal že maj co dělat aby přežily...kazdopadne držím palce, osveta na menších městech je potřeba
    SIBETH
    SIBETH --- ---
    GEISHA: mám osobně vyzkoušený, je fakt dobrý. :-)
    SIBETH
    SIBETH --- ---
    GEISHA: ano, existuje, jmenuje se to Wurzl s přehlasovaným u a je to sypký bujon ze zeleniny.
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    GUDRUN: Používám klasické látkové kapesníky :)
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    GUDRUN: Mám už nějaký ten pátek (dva roky?) https://hankybook.com - jsou hygienické, příjemné na nos a dobře pratelné. Asi se dají ušít za levněji... kupovala jsem je na www.sans-bpa.com - je to Fr on-line obchod, a pak z Anglie, taky on-line, jmeno obchodu si teď nevybavim, měli výhodnější balení po třech, ale balík přišel o dost později než uváděli...
    Manželovi jsem koupila na Etsy z gots bavlny s pytlíčkem, ale stejně je nosí bez pytlíku... v rámci krize se vysmrká i do hankybook, ale má raději ty svoje. Možná proto, že je to velký panský kapesník, možná proto, že byli koupeny pro něj ;)
    Než jsem objevila Hankybook, tak jsem si kupovala bílé dámské kapesníčky s tím, že z dálky není poznat, zda se jedná o papírový nebo látkový :D Ale už mně to přešlo, “dělat jako” a nezůstanou sněhově bílé nebo se snadno trhaj, když jsou z příjemného tenkého bavlněného plátna.
    Také home message: najdi si co vyhovuje tobě!
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    zatím se neumím zbavit papírových kapesníků. ale ráda bych. přemýšlím, jak na to. asi si našiju čtvrtpleny. těch mám mraky. budu je prát, ale když venku půjde o hovno, můžu je i vyhodit. na to nějaký hezký obal, kam je budu doplňovat. jak to řešíte vy?
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    LEJIMADA: dobrej nápad ty velký balení.
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: hele, my kupujeme 25kg balení věcí a většinu ve vratných obalech.. takže toho odpadu ve výsledku nakoupíš vážně míň... Jinak můžeš si to tak kupovat i sám a přesypávat doma :)
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    Existuje nějakej způsob jak zredukovat množství generovaného odpadu krom nákupu v obchodech, které to zboží vybalí za mě a prodají mi to s příslušnou přirážkou?
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    LEJIMADA: tak tedy pokračování reportáže z obdarovávání ve školce. Odchází dvanáct předškoláků, každý dal dárkový balíček. Jediní jsme dali látkový obal, ostatní měli celofánové/igelitové sáčky s textilní/plastovou stužkou. Veškeré obaly dál využijeme. Ohledně obsahu balíčků to bylo různé. Převažovaly sladkosti typu lízátka, sáček se sušenkami, bonbony, žvýkačky. To samozřejmě řádně igelitově zabaleno. Vše doplněné o drobnosti z čínské provenience... je vidět, že obliba aliexpresů a wishe došla i k nám na konec světa. Různé plastové postavičky, sponečky, plastové hračky. Abych vyzvedla nějaká pozitiva.... od jedné holčičky dostaly děti malou sklenici medu. To mi přišlo super. Jen ji ještě ozdobně zabalili do igelitu s mašlí :) Neměla jsem ani problém s výtvarnými potřebami typu ořezávátka, gumy, razítka, pastelky, ačkoliv mi je jasný jejich původ. Velké plus byl dárek od paní učitelek. Každý předškolák dostal polštářek. Ačkoliv byl potištěn nějakým disney motivem (my vyfásli ledové království), pořád to bylo lepší než plyšák bo miliarda čínských cetek.

    Po rozbalení darů dcerka věci hned třídila na to, co si chce nechat a na to co dál daruje. (bez mého popudu) Něco dala bratrům a něco do krabice s drobnými dárečky, kde máme předměty pro další věnování. Veškeré sladkosti dala do společného košíčku ve spíži. Jsou okamžiky, kdy jsem na ty děti vážně hrdá.

    A poslední vsuvka... v pátek měly tři děti v šatně nějaké poklady v látkovém sáčku od nás.. To mě potěšilo nejvíc :)
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    Tak naše bezobalové hokynářství budeme oficiálně otevírat už příští pátek... kdo by měl cestu kolem Ústí nad Orlicí, rádi ho uvítáme.. Při otvíračce menší povídání/seminář o ZW, bezobalovém nakupování a bezobalových DIY alternativách běžně používaných věcí v domácnosti + workshop tašky z triček :) BTW na fotkách je naskladněna asi desetina zboží, ale mám z toho radost a tak sdílím už teď...





    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    ORISKOVANUTELA: Taky jsem měla červené: [ NIGHTFURY @ vztahy Nyxaku/cek, FOTO mileneckych/manzelskych dvojic, + city mezi nyxaky/nyxackami a nyx vs. offnyx + komety ] :)
    Trochu jsem čekala poznámky od rodiny, ale všichni byli nadšení, i moje prateta, která je poměrně stará škola :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam