GEISHA: když jsem vedla účetnictví, dostala jsem se s jídlem vždycky pod 4000kc, ale to bylo před miminem a hospody / jídlo venku cca jednou týdně platí muž. to jsem víc nakupovala v Lidlu. teď jedu rohlík a nebaleno, rohlík 500-600kč, nebaleno 200-300kč týdně. snídam domácí ovesnou kaši, někdy s jogurtem, někdy s ovocem, dítě podobne, obedvame hustou polivku, salát s vajíčkem nebo bulgur / kuskus s něčím, vecerime polívku, stir Fry s tofu a rýží, bulgur s něčím, testoviny, zapečené brambory... maso jíme málo, mám nakoupené v mrazáku farmářské kuře a prase, snažíme se do dítěte cpat aspoň vývar. hodně jíme luštěniny, fazole a cizrnu mám predvarene v mrazáku. indickou a "čínskou" kuchyni. z masa pravidelně používáme hlavně slaninu na ovoneni jídla, mám ji v mrazáku a z toho ukrajuju a mám ten kousek tak na 2 měsíce. hodně vajíčka, ale máme tak z poloviny domácí zadarmo. nepecu, sýry jíme minimálně, 1ks týdne, týdne vyrobim a sním kilo jogurtu z farmarskyho mlíka (40kc). vždycky vymetu na rohlíku zachraň jídlo a koupim něco, co bych jinak nekoupila, buď maso nebo něco sladkyho pro mě. jako mlsy popcorn nebo muž miluje ředkev (k seriálu), já mlsam mandle a hořkou čokoládu (tabulku mám na týden dva). pečivo kupujeme jen na víkend. velkou roli hrajou víkendy, tak půlku víkendu jsme v trapu a nevarime, to tam nepocitam. taky nejedeme striktní zero waste, ale je to při nákupu vždycky kritérium.