OMNISLASH: Ano a není to o nic horší než online (ten svět se nijak neliší). Já to poprvé dohrál na Single než jsem se pustil do Online. Je tam jen jeden problém - svět je přece jen tvořený s myšlenkou dvou-tří člených skupin minimálně. V devadesáti procentech prostoru se můžeš v klidu pohybovat sám, zbylých deset procent je pro jednoho fuška, ale není to nehratelné (samozřejmě spíš na vyšších levelech). Ultimátní Bossové držící části hlavního příběhového artefaktu jsem hodně nepříjemní, ale i toho nejdrsnějšího ze všech (Kostěný drak) jsme zbušili ve dvou na střední obtížnost (a to mi v jednu chvíli kolega chcíp a já asi deset minut řezal draka sám, než se kolega vrátil s lepším štítem. Pak jsem si zase na oplátku chcípnul já :))
Ale pokud by ti to příšlo hodně obtížné, existují módy, které obtížnost bosů sraží na cca třetinu až desetinu, takže s nikým pak nebojuješ dýl než třeba deset minut.
Všeobecně módy jsou aplikovatelné pouze v solo hře nebo na neoficiálních serverech.
Nicméně abych nemluvil jen pozitivně. Záleží na tom, co jsi za hráče. Jestli chceš příběh, který tě potáhne kupředu, tak na tuhle hru zapomeň. Skyrim není otevřený svět. Conan Exiles je otevřený svět. Máš tam nějaký úvod, to je pravda a !je tam závěr! ale průběh opravdu záleží jen na tobě. Budeš nacházet příběhové prvky, odkazy, lidi (lepší asi říct bytosti) a přízraky se kterými se dá mluvit, staré deníky a pomalu se začneš seznamovat s historií téhle oblasti (a když říkám pomalu, mám na mysli klidně několik hodin, než vůbec se začneš o něco zajímat, protože začátek je hlavně o přežití :)). Hraju tu hru už docela dlouho a jsem si stopro jistý, že mi ještě pořád chybí cca polovina všech informací.
To je z mého pohledu taky hlavní (a pravda asi jedinná výrazná) výhoda proti hrám typu Ark nebo Rust. Sice je to "survive simulator," ale Funcom si uvědomil, že těch už bylo a že když dělají Conanovský svět, tak by byla škoda toho nevyužít a primem v téhle hře není Survive (snaž možná až na pvp servery :)) - to je základem jen během první tří až deseti hodin (v závislosti na tom, jak moc si hledáš, kde se usadit), ale spíš zkoumání světa a občasné PvE. Proto to lze hrát jako Single a proto to i někteří preferují - někomu vyhovuje, když kus od místa, kde si chce postavit domeček, nestraší žádná chaloupka souseda pikty :)