• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    Já jsem teď dělala odlehčenou verzi svého milovaného sladkého jídla z dětství - tvarohové noky s jahodovou omáčkou.
    Fotku bohužel nemám, takže jedna fotka z netu, moje noky jsou trochu lehčí a nejsou tak hezky tvarované, protože je prostě šoupu ze lžíce do vody.

Noky:
    250 g měkkého tvarohu (polotučný je akorát)
    1 vejce
    5-7 lžic krupice (podle konzistence, nemělo by to být příliš husté - jde to i s krupičkou, ale pak to nemá tu strukturu)
    špetka soli

(Smíchat, do vroucí mírně osolené vody lžící dělat noky, vařit asi 4 minuty.)

Omáčka:

jahody (měla jsem mražené a na tenhle účel jsou asi lepší) - takže jedno balení, asi 350 g

(Samotné jen s troškou vody podusit a buď rozmixovat, nebo kdo je líný nebo má rád kousky ovoce, stačí vařečkou rozmačkat.)

Nahoru se dá dát trocha šlehačky nebo v lehčí verzi lžíce zakysané smetany/smetanového jogurtu. Šel by asi i nesmetanový, ale to už by byla hodně asketická verze a vzhledem k naprosté absenci jiného tuku a přidaného cukru mi to přijde zbytečné.

Vyšlo to na dvě porce, měli jsme předtím ještě krémovou pórkovou polévku a s tou to bylo normální syté jídlo.
    KARETAKARETA
    KARETAKARETA --- ---
    Syrníky:
    tvaroh, vejce, sůl a pepř , trochu hrubé mouky, udělat těsto, ochutit dle chuti (já dávám kmín) a osmažit/opéct placičky. Fotku nemám a nedám, vypadá to jako placka. Je to docela syté. k tomu libovolný salát.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    ILLUZE: Tohle miluju, dělám i normálně tvarohové "pomazánky" a ta zelenina na namáčení k tomu.. mňam!
    Na oslavách to paradoxně mizí jako první :D
    AIJA
    AIJA --- ---
    Tyyyjooo, to jsem zase někam vlezla! Nemůžeme si pro to někam i chodit?:-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Nemůžu sem chodit nenajezená. Nemůžu sem chodit nenajezená. Nemůžu sem chodit nenajezená.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ILLUZE: mnam a to si udelam zitra k snidani....jeste pry vlocky do toho nekdo dava
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    No a nějaká snídaně ,-)
    Banánové lívance - rozmixovaný banán, 1 vejce (někdo si vystačí jen s tímto, já dávám ještě lžíci špaldové mouky).
    Peroutkou potřít kokosovým olejem pánvičku - kdo zvládne bez omaštění pánve, získává body navíc ,-)

Na fotce s pár lžícemi Hollandie, třešňěmi (tyhle jsou zmrzlé - střádám přes léto do mrazáku a pak v případě chuti a potřeby tasím) - a kapkou agávového sirupu (není nutný - lívance jsou opravdu sladké samy o sobě).

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ILLUZE: Ještě k tomu kozímu sýru - kdo si chce usnadnit život pro přípravu podobných dipů - tento je k dostání v Lídlu. Složení má poměrně slušné.
    Výborný je i na celozrnné pečivo jen tak :)

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    No a výsledkek - bramborová kaše (mimochodem - zkuste někdy při mixování ji ochutit Parmezánem ,) ), opražená zelenina na olivovém oleji (mix - co komu přijde pod ruku - paprika, vypocená cuketa a lilek, ředkev, okurka, rajčata...) - ochucuji většinou Mix kořením od JUSTu nebo prostě co zrovna najdu na zahradě za čerstvé bylinky. No a upečená panenka :)

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Tip na úpravu masa - vepřová panenka plněná cherry rajčátky, mozzarellou, Schwarzwaldská šunka (lze samozřejmě i kvalitní klasickou, ale tahle masu dodá slanější a výraznější chuť), petržel - maso osolit a opepřit.
    Na masou pokapat a rozetřít pár kapek olivového nebo slunečnicového oleje, nechat na pánvi na prudko zatáhnout a pak cca 1,2 hod péct pod poklicí (poslední čtvrt hodinu odkrýt).

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A opět tip na rychlou chutnou svačinu - na proužky nakrájená čerstvá zelenina, k tomu dip z kozího sýru s lžičkou kysané smetany a lžičkou jogurtu (Hollandie) - okořeněného dle chuti (já preferuji bílý pepř, případně třeba s petrželkou).

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Svačina - taková ta klasika - okurka, mozzarella, cherry rajčátka...

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam