Já jsem teď dělala odlehčenou verzi svého milovaného sladkého jídla z dětství - tvarohové noky s jahodovou omáčkou.
Fotku bohužel nemám, takže jedna fotka z netu, moje noky jsou trochu lehčí a nejsou tak hezky tvarované, protože je prostě šoupu ze lžíce do vody.
Noky:
250 g měkkého tvarohu (polotučný je akorát)
1 vejce
5-7 lžic krupice (podle konzistence, nemělo by to být příliš husté - jde to i s krupičkou, ale pak to nemá tu strukturu)
špetka soli
(Smíchat, do vroucí mírně osolené vody lžící dělat noky, vařit asi 4 minuty.)
Omáčka:
jahody (měla jsem mražené a na tenhle účel jsou asi lepší) - takže jedno balení, asi 350 g
(Samotné jen s troškou vody podusit a buď rozmixovat, nebo kdo je líný nebo má rád kousky ovoce, stačí vařečkou rozmačkat.)
Nahoru se dá dát trocha šlehačky nebo v lehčí verzi lžíce zakysané smetany/smetanového jogurtu. Šel by asi i nesmetanový, ale to už by byla hodně asketická verze a vzhledem k naprosté absenci jiného tuku a přidaného cukru mi to přijde zbytečné.
Vyšlo to na dvě porce, měli jsme předtím ještě krémovou pórkovou polévku a s tou to bylo normální syté jídlo.