• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    ILLUZE: to vypadá luxusně, recept prosím! :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A když jsme u mrkve - taková ta klasika - svačina doma a na druhý den v "krabičce" do práce - nastrouhaná mrkev s jablkem (doma s plátky mandlí a kokosu, do práce s vlašskými ořechy a pár plátky kokosu).

    Ty "hrníčky" jsou super - tenhle je z Orionu, pak mám z Tchiba a ten zase používám na všemožné saláty s dipy a Balkánem - nesnáším, když se cestou ta příloha k salátu rozblemcá.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Snídaně - kupodivu jedou i muži (jen mu tedy zadrhlo, když zjistil, z čeho jsou) - makové mrkvánky :)

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BAAL: díky!
    BAAL
    BAAL --- ---
    ILLUZE: Toto z alberta

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Svačina / snídaně: banán, jogurt Hollandia, a když fakt honí mlsná, tak troška agávového sirupu

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BAAL: děkuji :)

    jak vypadá, respektive co to je konzervu (?) to kokosové mléko?
    užírám jen povrch z toho klasického tekutého, když jej přidávám k drůbežímu masu
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ROMANICAK: Pevně věřím, že ne! :-)
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Book! Snad se to tu nezvrhne do MimibazarStyle :-)
    BAAL
    BAAL --- ---
    Snidane kterych se drzim posledni leta, ovoce, vlocky a neco mokreho - Tvaroh, kokosove mleko (tuha verze), pudink.

    Dnes tedy tvaroh, maliny vlocky a med


    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    book :P
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    LUCIASHECK: Chodím okukovat tuhle http://www.nordic-ware.cz/panve-a-livanecniky/panvicka-na-livance-nordic-ware-priserky :)
    Akorát, že je z klasické mouky dělám tak jednou za rok, ty banánové by na tom tak nevynikly, tak zatím odolávám...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Tak a poslední foto, další budou, až se někdo z vás obětuje na své fotky a recepty ,-)

    Bramboráky s dušenou hovězí kýtou.
    Bramboráky jsou z brambor, česneku, vejce a kukuřičné mouky. Už je jinak nedělám - máme v rodině někoho na bezlepkové dietě, tak jsem to kdysi řešila právě z této mouky a zjistila jsem, že nenasávají tolik tuku, navíc jsou úžasně křupavé.

    Hovězí maso - kýta se nakrájí na kousky, na trošce oleje se zpění cibulka, zasype paprikou, masem, přidá se sůl a pepř. Maso se pod poklicí podusí, pak zalije na prst nad povrch vodou a cca 1 a 3/4 (klidně i déle, podle množství masa) a dusí pod poklicí.

    Při podávání se ochutí čerstvě nakrájenou jarní cibulkou.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Svačiny s cottage jsou fakt vděčné ,-)
    Cottage, cherry rajčátka a petrželka.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Rychlá studená večeře: domácí chia rohlíky s tuňákovou pomazánkou - malá konzerva tuňáka se rozmixuje sekáčkem s lžící kysané smetany a Hollandie, šťávou z cca čtvrtky limetky (dá se i citrón, ale limetka tu chuť hezky pozvedne), přidá se špetka bílého pepře a sůl. K tomu nakrájená zelenina...

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Další z večeří - ve skleněném pekáčku zapečená na pár kapkách olivového oleje brokolice se šunkou, k tomu dip z Lučiny se lžící Hollandie a drceného česneku se solí v olivovém oleji.
    Dá se k tomu jíst celozrnné pečivo, ale s tím dipem mi to přijde syté samo o sobě.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TEKKIT: Já toho ve skutečnosti moc nesním :) Do porce salátu si dávám max 5-10 g :)
    Ale říkám si, že to je pořád pro muže a děti lepší než ta kila brambůrek, co byl schopen po večerech stláskat.
    A na to sladké pečivo se toho spotřebuje jakože dost.

    Jo, ale vlastně... oříšky a hlavně mandle beru v poslední dobou na meetingy :) Jaksi když se chroupají, není prostor na nervy a zbytečné dohadování.

    P.S.
    Místní kolegyně se bude tvářit, že to nečte ,-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    U mne oblíbené jídlo - jakékoliv drůbeží (prsa či stehna) - nadrobno nakrájená kořenová zelenina (mrkev, cibule, petržel, celer... ale i s květákem to je výborné) se dá do pekáčku, na něj se poklade maso okořeněné bylinkovou solí, na něj se dá ještě trošku zeleniny - to se zalije vodou (ano, peče se to bez tuku) a dusí v troubě cca 1-1,5 hod.

    Maso skvěle zeleninu ochutí, žádná další příloha není potřeba :)

    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    ILLUZE: jasný... a říká se, že matka je vždy nejistá, nebo že otec je vždy nejistý? Jak to čtu tak si to nějak nevybavuju:))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam