MONROE: fotka mi na mobilu taky zmizela, z PC ji vidím, nicméně tu je recept:
1 větší brokolice, půl květáku, půl menšího zelí (nedávala jsem, spotřebovala jsem košťály a nohu z květáku a brokolice), půl cibule, 300g lososa, hrnek vývaru (píšou hovězí, dala jsem vodu), 1 lžíce kokosových aminos (zatím mám jen tamari), půl hrnku hrášku (vynechala jsem), 1 mrkev, ghí/sádlo, sůl, pepř, to vše na 3-4 porce
Postup: květák, brokolici a zelí postupně nasekáme v sekáčku na drobné, jako rýže vypadající kousky. Na pánvi na rozehřátém tuku restujeme na jemno nakrájenou cibuli (restovala jsem na kostkách slaniny, neboť jsem dělala rybu zvlášť a chtěla jsem to oživit masovou chutí), poté přidáme na kostičky nakrájeného lososa a 3 minuty restujeme. Přidáme zeleninovou rýži, promícháme a restujeme dalších 5 minut. Mezitím v hrnci uvaříme mrkev a hrášek (já jsem mrkev restovala na slanině spolu s cibulí).
Rizoto zalijeme vývarem a restujeme, dokud zelenina nezměkne, přidáme vařenou zeleninu, kokosové aminos, sůl, pepř, promícháme. Podáváme posypané parmazánem a petrželkou (vynechala jsem).
Popravdě jsme na oběd hodně pospíchali, takže jsem zeleninu do změknutí nerestovala, bylo to dost na skus, ale jak byla ta zelenina na jemno nasekaná, tak to vůbec nevadilo a příště to udělám stejně, mám radši na skus, než to utavit... Vzhledem k tomu, že to jedl syn, tak takhle budu tuhle zeleninu připravovat častěji, je to zábavnější, chutnější a pro mě stravitelnější podoba, než jen spařené/dušené růžičky brokolice a květáku.