• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    PIRYUS
    PIRYUS --- ---
    ALONSY: tak hlavne, ze ten divnotrhanec chutna :) co je na tomto receptu opravdu hodne dulezite, tak je vymackani vody z cukety
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ALONSY: Asi bude fakt základ důkladně vymačkat vodu. No, chystám se je taky prubnout, uvidím.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    PIRYUS: Tak přesně to se mi takhle nikdy nepovedlo. :D Vždy mam divno trhance. Ale je to jediná úprava cukety, co mám ráda.
    PIRYUS
    PIRYUS --- ---
    Cuketove placky delane v troube a recept zde https://paleosnadno.cz/recept/cuketaky-cuketove-bramboraky/


    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dnes rychle a jednoduše. Opečená sekaná s mandlemi (zásoba z mrazáku) a zelenina.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ROMANICAK: Je to skleněná vitrína jako benzínová pumpa, v místnosti jsou dvě různý na mužovy sbírky modelů motorek a aut. Konec OT. :-)



    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: díky za nakopnutí, ještě sem mluvila s tátou, že musíme sníst tunu salátu a on říkal, že by to měl být ten druh na ceasar salát. Začla jsem pravým caesarem, pravda se ztraceným vejcem navrch, a byl absolutně boží. (jen nehamounit a vyhodit vnější půlku hlávky). dneska zopakuju a místo vejce bude hovězí steak :)
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    KOCHANSKA_CH:
    OT: To ze mate v jidelne masinu pominu, ale co je ta cervena vitrina prozradis? Vypada to jako fakt velkej comp nebo sbirka auticek nebo fakt nevim :-)


    ILLUZE:
    Klidne bych ten balkan nechal jen na mensi kosticky. A diky za tohle vlakno, samy super veci tady!


    SARAJ:
    Ja uz se na Nyxu nedivim nicemu, tady jsou auditka uplne o vsem, od klobouku po atomovku :-)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KASUMI: ja delam tohle, hlavne vynikajici je ta bbq omacka, ale je v ni teda dost javorovyho sirupu :) ale je to taky pecka...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Protože od včerejška zbyla boloňská, mohla dnes vyplout flotila lilkových nákladních lodí.

    XMARGE
    XMARGE --- ---
    GLOBALISTA: to trhané vepřové se dá připravit z téměř libovolného kusu vepřového - spíš něco tučnějšího. jednou jsme omylem z mrazáku vytáhli dva menší kusy masa s tím, že to bude vepřové.. no jedno byla hovězí kližka, šla do pomaláče a bylo to taky moc dobré:o)
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    KASUMI: Vepřové jsem připravila podle receptu z pradobrot (http://www.pradobroty.cz/2018/05/trhane-veprove-pulled-pork-z-pomaleho.html), ale pak jsem zjistila, že tam je to psané jen pro pomalý hrnec, takže jsem pekla půl hodiny v troubě na 220 a potom přiklopené 6,5h na 135. Průběžně jsem podlévala a přelévala (přiklopila jsem až později). Měla jsem 1,2kg krkovice bez kosti v celku, v úplně původním receptu je plec.
    Čatní je inspirováno tímto receptem http://www.cuketka.cz/?p=2079 (když člověk čeká, až se upeče maso, má čas na různé ptákoviny :))
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    GLOBALISTA: jak jsi delala to veprove? to me zajima
    i merunkove catni
    mnam
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SARAJ: Škrabka z Tescomy.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    KOCHANSKA_CH: simte vyrabis je spiralizerem, nebo skrabka?
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Trhané vepřové, meruňkové čatní, česneková "kejda" (tvaroh + zakysaná smetana), salát. Já k tomu měla ještě pečený batát, manžel tortilu.

    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    MONROE: fotka mi na mobilu taky zmizela, z PC ji vidím, nicméně tu je recept:
    1 větší brokolice, půl květáku, půl menšího zelí (nedávala jsem, spotřebovala jsem košťály a nohu z květáku a brokolice), půl cibule, 300g lososa, hrnek vývaru (píšou hovězí, dala jsem vodu), 1 lžíce kokosových aminos (zatím mám jen tamari), půl hrnku hrášku (vynechala jsem), 1 mrkev, ghí/sádlo, sůl, pepř, to vše na 3-4 porce
    Postup: květák, brokolici a zelí postupně nasekáme v sekáčku na drobné, jako rýže vypadající kousky. Na pánvi na rozehřátém tuku restujeme na jemno nakrájenou cibuli (restovala jsem na kostkách slaniny, neboť jsem dělala rybu zvlášť a chtěla jsem to oživit masovou chutí), poté přidáme na kostičky nakrájeného lososa a 3 minuty restujeme. Přidáme zeleninovou rýži, promícháme a restujeme dalších 5 minut. Mezitím v hrnci uvaříme mrkev a hrášek (já jsem mrkev restovala na slanině spolu s cibulí).
    Rizoto zalijeme vývarem a restujeme, dokud zelenina nezměkne, přidáme vařenou zeleninu, kokosové aminos, sůl, pepř, promícháme. Podáváme posypané parmazánem a petrželkou (vynechala jsem).

    Popravdě jsme na oběd hodně pospíchali, takže jsem zeleninu do změknutí nerestovala, bylo to dost na skus, ale jak byla ta zelenina na jemno nasekaná, tak to vůbec nevadilo a příště to udělám stejně, mám radši na skus, než to utavit... Vzhledem k tomu, že to jedl syn, tak takhle budu tuhle zeleninu připravovat častěji, je to zábavnější, chutnější a pro mě stravitelnější podoba, než jen spařené/dušené růžičky brokolice a květáku.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Cuketové špagety, boloňská omáčka, parmasán.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam