• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    EULE: My je od mala jedli ještě teplé jen se solí a roztékajícím se máslem a pili k nim kakao. Loni jsem na martinských trzích v Dejvicích objevila nějakou folklorní specialitu (bohužel jsem zapomněla jméno) a byly to tenké placky z bramborového těsta právě na sladko (výborná kombinace povidla - mák), ale byly zarolované, což si u těch svých neumím představit, zlomily by se. Asi tam dávají víc vajíček. V našem originálním receptu prý není vajíčko žádné, ale jedno tam vždycky dáme. A dělám je z vařených brambor - zbytků.
    ACKO
    ACKO --- ---
    EULE: v troubě na plechu se to upeče skvěle
    EULE
    EULE --- ---
    ACKO: Moje babicka to pekla na plotynce - na varici. Ale to uz dneska u sklokeramickych a indukcnich asi nejde, mozna v panvi?
    ACKO
    ACKO --- ---
    ILLUZE: babička to pekla na sucho, pomoučené na plechu v troubě, lepší než smažit
    EULE
    EULE --- ---
    ILLUZE: Na sucho jsou dobre, kdyz jsou to tenke placky. Ty pak delame taky s makem nebo potrene cesnekem :))
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ILLUZE: jo a do těsta přidat sůl - špetku na sladkou verzi, více, když děláš slanou verzi
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GUDRUN: ve skutečnosti jsou hodně jednoduché, ale vlastně neznám poměr - dělám to od oka - uvaříš 3 větší brambory ve šlupce, oloupeš je a najemno nastrouháš, přidáš hrubou mouku a vajíčko a vypracuješ v těsto - pak z kousků naděláš placky (viz foto) a usmažíš je
    a pozor - mají tendenci "tekutit", takže zpracovat rychle
    nám chutnají na sádle
    jednotlivé vrstvy placek rovnou po vytažení z pánve proložíš savou papírovou utěrkou

dají se péct i na sucho, ale to není ono :)

GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ILLUZE: povis recept pls?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Nouzovka na večeři - salát s tuňákem v konzervě s fazolemi, zbytek salátu z červené řepy a cherry rajčátky.

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Oblíbená kombinace :)
    Chléb s Lučinou, vejcem natvrdo a pažitkou.

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Domácí bramborové placky - děti milují s meruňkovou marmeládou nebo nebo švestkovými povidly, muž s dušeným špenátem :)

BAAL
    BAAL --- ---
    Pulled pork
    Kus veproveho hozeneho na 11hodin do pomaleho hrnce

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Ledový salát s černými olivami a matjesy. Kupodivu opravdu dobrá kombinace :)

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Já měla chuť na odlehčenější verzi s opraženou zeleninou (to žluté není kukuřice, ale cuketa), sypané čerstvou bazalkou.

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Došlo na špagety - s dušeným vepřovým masem v rajčatové passatě, posypané Parmezánem.

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    No a výsledek s tuňákem a pečenou bagetou s domácím bazalkovo pistáciovým pestem.

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Salát z pečeného lilku, cukety a papriky.

KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    ILLUZE: Díky za recept na cuketové tyčinky, včera jsem je upekla, půl várky jsem sypala římským kmínem, půl várky rozmarýnem a byly vynikající. Ideální na grilovačku, nebo rodinnou oslavu.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    KOCHANSKA_CH:
    sice nejsem projektantka, ale souhlasim, je to vdecna prace rukama, výsledek většinou stoji za to a když je člověk "vyvarenej", tak u toho nemusí trávit hodiny...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DAVE_PAGE: S tím odreagováním souhlas. Jsem projektantka a doma je tak krásné vypnout unavenej mozek a krájet, míchat, sekat... :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam