• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ALONSY: :)) tak to bychom neco napichli na klacek a nechali otacet. Uz jsme nacvicili prase.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    BERUSKA_CA: musím k vám na grilovacku ať to máte komplet, já nejím tu papriku. :D
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    BAAL: Teryaki?
    BAAL
    BAAL --- ---
    Hovezi zadni po 10hodinach ve slowcooku, ryze

    Chtelo by to vymyslet nejakou rychlou omacku nebo to nejako zmokrit

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Ten neji tohle, ten tamto...zelenina se pece zvlast, at si kazdej nalovi. Paprika je jedina, ktera neprekazi nikomu, tak mame to maso prece jen trochu vesele:

    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    Snad mi odpustite fotku z IG filtrem. :) Variace na salade niçoise, zalivka s kapary, ancovickou, olivovym olejem a citronem, platky batatu pecene v troube.

    FITH
    FITH --- ---
    KOCHANSKA_CH: Ty umis zit! :o)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Bydlenkovská "hmota".
    V páře trochu povařená zelenina, zpravidla zbytky z lednice. (brokolica, květák, mrkva a zelené fazolky). Posléze proloženou klobásou a dosypáno trochu kapar. Rozmixovaná vajca s bylinama a smetanou na zalití, ke konci pečení rajčata a sýr. K tomu tzatziki z desetiprocentního řeckého, přes noc vykapaného jogurtu s trochou domácího kefíru. Kopr a máta v tom.
    Merlot rosé z Moravské Nové Vsi.

    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    Salát Dakos, opět podle Florentýny (https://www.kucharkaprodceru.cz/dakos-salat/), zde cestovní balení.

    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    Cuketové lasagne s boloňskou omáčkou, velmi nefotogenické, ale moc dobré :)

    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    Pár fotek z poslední doby focených bramborou :) Testuju nové recepty, omrzelo mě, že jíme pořád dokola stejné věci.
    Kuře cacciatore podle Florentýny (zdroj Hovory s řezníkem nebo je k přečtení na jejím FB)
    Kuře orestované i s kůží, pak restovaná mrkev, řapíkatý celer a cibule, následně podušené s konzervou rajčat - omáčka do pekáče, maso nahoru a peče se to, aby byla kůrčička. Příloha kuskus :)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    POZITRON: Neživím velký tělo a s věkem toho ani už tolik nesním. Ale nejsme v klubu o hubnutí. ;-)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    LUCIASHECK: jj, hned na nekolika mistech, nicmene toho i tak bylo dost malo (jako celodenni prijem), to at se na me nikdo nezlobi. ale jasny, kazdyho vec a kazdymu vyhovuje neco jinyho.
    FITH
    FITH --- ---
    KOCHANSKA_CH: Zaradim,kysane zeli miluju.Jinak mame velmi podobny stravovaci system.V zime ketoza a jak zacnou dozravat ruzne bobule a letni ovoce,tak jsem pouze primal.:o)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FITH: Zelí bylo kysaný. Samotnej mě až tak nenadchl, proto jsem ho zmrazila, že ke gulášu bude dobrej. Ke gulášu byl vynikající.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    POZITRON: Zpravidla to není jen jeden talíř, přidám si. Později byl ještě grilovanej sýr s džemem z broskví a zázvoru. Ještě později ořechy, čtvrt litru domácího kefíru s nepraženým kakaem a skořicí. Krmná dávka mému tělu stačí, nehubnu ani netloustnu, energie dost, dobře spím. Většinu času jsem v ketóze, víno mě z ní nevyhazuje, jen v období meruněk z ní ráda vystoupím. :-)
    FITH
    FITH --- ---
    KOCHANSKA_CH: :o) a jak chutnal vysledek? Na fotce vypada velmi zratelne. Predpokladam,ze zaklad je cerstve zeli,je predpoklad spravny?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FITH: Zelňáky vznikly trochu omylem. Zaujala mě zelná krémová polívka s houbama, tak jsem se jala vařit základ, jenže z principu z vláknitýho zelí prostě krém do hladka neumixuješ. Jsem zjistila. :-) Tak jsem to musela cedit a zbyl ten vymačkanej šrot ze zelí. Tak jsem přidala lněnou mouku, vajca a další obecný bramborákový přísady. Upečeno na plechu.
    FITH
    FITH --- ---
    KOCHANSKA_CH: Prosim o recept na ty zelnaky :o),diky
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    POZITRON: vzdyt to nekde popisovala, kolik toho sni a rozhodne to nebylo jedno jedine jidlo.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    nechapu, jak muzes takhle dlouhodlbe fungovat, bych umrela hlady. nebo minimalne by telo hodne stradalo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam