• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    GUDRUN: Je to výborné a rychlé, už to dělám potřetí za poslední dobu :D
    Stejně tak ten salát s řepou jsem určitě nedělala naposledy, ideál na horký večer, kdy se mi nechce nic vařit.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    NIGHTFURY: ten jsem si právě vyguglila. každopádně díky za zajimavy tip, důvod mít doma ajvar!
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    GUDRUN: Možná lžící červeného vinného octa? Nebo i nějakou ostřejší šťávou, třeba rybízovou, ale nesměla by být moc sladká.
    Podle mě by to šlo i úplně bez toho, když tam nasekáš dost petrželky a hodně to osolíš a opepříš. Super je ta pasta z paprik, nemusí to být přímo harissa, mám teď doma jemnou a dělá to super chuť.
    Já vycházím z receptu (zase) od Florentýny: https://www.kucharkaprodceru.cz/kisir-recept/
    Ale i když jsem to dělala s tím balsamicem, tak tam ve výsledku nebylo moc cítit.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    NIGHTFURY: čím jiným ten sirup nahradit? kdyby te napadlo, dej vědět.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    GUDRUN: Dávám, ale taky ho moc nemusím, tak ho dávám trošku a chystám se koupit sirup z granátového jablka, který tam patří víc :)
    S protlakem a správným bulgurem to vypadá ještě lépe.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    NIGHTFURY: ted jsem si hledala recept, davas balsamico? to já nemám rada, jinak se doma na bulguru shodneme, tak bych klidně zkusila tuhle verzi
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    Variace na kisir, došel mi rajčatový protlak a koupila jsem nějaký obludný bulgur, chuťově je to výborné.
    Cestovní balení, omluvte kompozici.

    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    Salát z červené řepy, baby špenátu a jogurtovo-česnekové zálivky, k tomu kus fety, nahoře máta. Měli jsme k tomu kousek chleba, ale nebyl potřeba.

    DREESTYLER
    DREESTYLER --- ---
    Escalivada
    Tapas, v tomhle horku vyborny k č. vinu.
    qK01kc9.jpg
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ALONSY: :)) tak to bychom neco napichli na klacek a nechali otacet. Uz jsme nacvicili prase.
    K8Z
    K8Z --- ---
    SAT_ANN: můžu se zeptat, jestli je tam nějaká omáčka? :)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    BERUSKA_CA: musím k vám na grilovacku ať to máte komplet, já nejím tu papriku. :D
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    BAAL: Teryaki?
    BAAL
    BAAL --- ---
    Hovezi zadni po 10hodinach ve slowcooku, ryze

    Chtelo by to vymyslet nejakou rychlou omacku nebo to nejako zmokrit

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Ten neji tohle, ten tamto...zelenina se pece zvlast, at si kazdej nalovi. Paprika je jedina, ktera neprekazi nikomu, tak mame to maso prece jen trochu vesele:

    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    Snad mi odpustite fotku z IG filtrem. :) Variace na salade niçoise, zalivka s kapary, ancovickou, olivovym olejem a citronem, platky batatu pecene v troube.

    FITH
    FITH --- ---
    KOCHANSKA_CH: Ty umis zit! :o)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Bydlenkovská "hmota".
    V páře trochu povařená zelenina, zpravidla zbytky z lednice. (brokolica, květák, mrkva a zelené fazolky). Posléze proloženou klobásou a dosypáno trochu kapar. Rozmixovaná vajca s bylinama a smetanou na zalití, ke konci pečení rajčata a sýr. K tomu tzatziki z desetiprocentního řeckého, přes noc vykapaného jogurtu s trochou domácího kefíru. Kopr a máta v tom.
    Merlot rosé z Moravské Nové Vsi.

    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    Salát Dakos, opět podle Florentýny (https://www.kucharkaprodceru.cz/dakos-salat/), zde cestovní balení.

    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    Cuketové lasagne s boloňskou omáčkou, velmi nefotogenické, ale moc dobré :)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam