• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    FADO
    FADO --- ---
    IKARIE: uplne jednoduse. Cca 20 min 160C a potom cca 10 min na 190C. Nekdy to i pre opecenim pokapu troskou oliv. olejem, ma to pak lepsi “kurcicku” :)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    IKARIE: ač nejsem fado, i mě zajímaly před časem, i zakoupila jsem horkovzdušnou fritézu v lidlu a staly jsme se kamarádkami hned ;)

    IKARIE
    IKARIE --- ---
    FADO: ty brambory fritovany bez oleje me zajimaj :)
    FADO
    FADO --- ---
    první "vlašťovka", snad neurazí :)
    Losos, čerstvé bylinky ze zahrádky, grilovana zelenina, brambory v horkovzdusne friteze bez oleje a rajcatovy salat (taky domácí :) )

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Kuřecí stir-fry se zeleninou na asijský způsob.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Sice dnes není 25. listopadu, tedy Den polévky gazpacho, ale kdy jindy by měla přijít na stůl, než v tomto vedru. :-)

    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Když mne honí mlsná. Rozmixovaná sušená rajčata s mrkví na chlebu drPopov

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Vedro si žádá studenej oběd.
    Pomalu pečené koleno, tzatziki, syrová řepa s křenem, zelný salát s křenem a trochou kopru, ajvar a nakládaná zelenina.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Téma "co furt s tím masem z vývaru". Masitá hovězí žebra 26 hodin v Crock Potu. Trhané hovězí s čerstvým česnekem a špenát. Maďarský Irsai Olivér.

    SARGO
    SARGO --- ---
    KEMENTARI: Děsný, poslintala jsem si polštář. Takovéhle fotky s varováním! :-D
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Božská Harira. Něco tak dobrého... Překvapivě nejlepší jídlo v tomhle parnu, i když se z ní prostě člověk opotí. A nostalgická vzpomínka na Maroko. Díky muži za dokonalý oběd
    recept https://tasteofmaroc.com/moroccan-harira-soup-recipe/#recipe
    my to měli s hovězími nudličkami

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Restované kousky růžového pstruha, smetanové fazolové lusky s žampionama, brambory, salát a sklenka Mülerky.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Letní bramboračka s hřibama.

    KOC256
    KOC256 --- ---
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    some like it rare :)

    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    GIOMIKY: už to mělo být smazané ;)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    BAAL: Mam to smaznout?
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    GUDRUN: Právě tím bulgurem už to není "jen" salát :)
    Ale k tomu s řepou se dají udělat pečené brambory a je to celé jídlo.

    Jinak ještě doporučuju tabbouleh, sice sežere fakt HODNĚ bylinek, ale výsledek je super :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    NIGHTFURY: bohužel salát u nás není plnohodnotná večeře, ale prevlecenej za bulgur s ajvarem bude :-) jinak děláme bulgur casto - posledně cibule orestována, na to osmazit kousky papriky, černý olivy, mozzarelu a bulgur. kombinace bulgur + paprika je super.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    GUDRUN: Je to výborné a rychlé, už to dělám potřetí za poslední dobu :D
    Stejně tak ten salát s řepou jsem určitě nedělala naposledy, ideál na horký večer, kdy se mi nechce nic vařit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam