• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: Myslíš těch šlach? To jsou jen ta horní. A já je miluju do salátu. Ať už s tou kořenovou zeleninou, ve které ji peču nebo třeba právě s pórkem a kysanou smetanou.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: noo dle fotky tam není jistota, že je trubekprosté.
    Jednou to risknu, kdyžtak to rozdám.

    Beztak mě někdo nakazil téměř odporem k masu a tak jím převážně zeleninu a občas vejce nebo čerstvý sýr.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    AIJA: Tohle bylo pečené v troubě cca 1 a 3/4 hod., bylo hotové dřív, ale potřebovala jsem dodělat makovky.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: Vyfiltruj si mne ,-)

    A ke konci týdne nahodím další fotky. Ráno jsem koupila vykostěnáné krůtí stehno, na Harise a zelenině bylo na večeři luxusní...
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MAR_TINA: Fotku nemam, ale servirovala jsem to kdysi a la pulled pork a bylo to fakt luxusni :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    že bych krůtí haksně dal šanci?
    nemáte někdo fotku toho krůtího po pomalém pečení, třeba porce na talíři?

    já se těch šlach a ošklivostí fakt bojím :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AIJA: tak ve středu zkus naplánovat rychlou středeční večeři a pomalou čtvrteční a hodit je do hrnců obě ve středu ;)
    AIJA
    AIJA --- ---
    XMARGE:
    Tak na to nemám čas. Neplánuju večeře, čili co vidím po cestě z práce a zaujme mě, tak dovezu domů a do dvou hodin musí být vařeno:-)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    XMARGE: je to tak. hodím to do pomaláče na kysané zelí a po 12hod je z toho ňamka.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    XMARGE: A hlavně z toho pak jdou lehce vyjmout ty šlachy, nebo čím je to hustě proloženo.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    AIJA: naopak ta dolní palice je výborná! ale musí se to péct fakt dlouho (jakože v troubě tak 3-4 hodiny, v pomaláči to dělám 10-12 hodin na low) a pak z toho padá luxusní š'tavnatý maso...
    AIJA
    AIJA --- ---
    Jo hele, ono je důležitý jestli dolní nebo horní:-)
    Kupuju u nás horní stehno a s kůží. Tu dolní palici jsem koupila jednou a je to hnusný a málo masa.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MONROE: Jsou výborná, když je podusíš v troubě na kořenové zelenině a rajčatech.
    Zadní stehna jsou na chuť velmi jemná, dají se péct (dusit) i na rýži se zeleninou v jednom hrnci.
    V klubu se tu dají dohledat nějaké fotky ode mne.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    AIJA: Zkus je dělat na másle, podlít vývarem a na kokosovém mléce.
    Jsou pak šťavnatá, s jemnou krustou.
    AIJA
    AIJA --- ---
    MONROE:
    Krůtí horní stehno je dobré, když se upeče. Stačí sůl a kmín. Ten odér krůtího se ztratí a flaksy vypečou. Krůtí prsa taky nepozřu, je mi to suché maso odporné.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Zbylo dýňové pyré, tak jsem experimentálně vyrobila malé slané bábovky. Vajca, trochu prdopeča, klobása, rajčata, česnek a jarní cibul. Lepší ale bylo jíst to lžičkou rovnou z formy. :-)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ELIZHANNAH: Bacha, je to voňavý skoro jak perníkový koření. Ale trochu jinak. :-)
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    KOCHANSKA_CH: díky moc, to musím vyzkoušet :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ELIZHANNAH: Skořice, zázvor, kardamom, hřebíček, nové koření a muškátový ořech. Přesné poměry nevím, dala jsem toho do mlýnku na kávu odhadem přibližně stejně.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    KOCHANSKA_CH: co je prosím to domácí pumpkin spice, jaké to má složení? A dýňovou polívku taky miluju, dneska zrovna jsem ji vařila.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam