• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ILLUZE: aaaaa. Dalsi vec do kuchyne:D to mas na svedomi zase ty;) obvazovy material nebude problem a lusteniny jsou pro mne hodne resenim, namocit je pred odjezdem a povarit po prijezdu- ideal. Ok, zkusim je naklicit- aspon cast. V byte mi roste a kvete vsechno snad nonstop.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SARAJ: do salátu ty naklíčené - http://fresh.iprima.cz/jak-na-to/mungo-je-vic-nez-obycejna-fazole
    já mám z Tescomy takovou tu dvoumisku a po tetě máme ještě zásobu lehkého obvazového materiálu, na kterém se také krásně drží vlhkost - klíčím na nich třeba tu řeřichu

    do placiček nechat poměrně dlouhou dobu odmočit a pak uvařit, pomixovat - dovedu si je představit v kombinaci s kukuřičnou moukou a pórkem a třeba s kořením BerBer

    sákryš, lákáš mne - nejradši bych místo spaní šla vařit :)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    KASUMI: nevareny? jenom nakliceny?
    sorry, jestli se ptam jak trotl, ale jak nemam rada rozvareny lusteniny a pritom rada kombinuju, tak vychytat - co a jak dlouho varit, aby to bylo ok... boj:D
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ILLUZE: jakoze je nechas nacucucat vodou, povaris a das do salatu? a do zeleninovych kremu je pomixujes?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SARAJ: na ty se chystám - zvažovala jsem je naklíčit a právě teď dávat do salátů a hlavně do zeleninových krémů
    potom právě zkusit do těch zeleninových placiček, s indickým kořením

    a tohle zaujalo :) https://www.pgfoodies.com/recept/62/mungo-fazole-s-vejci

    KASUMI
    KASUMI --- ---
    SARAJ: Ja je rada nakliceny, lehce! posoleny a pokapany citronem
    Treba ke kurecimu prirodnimu
    Ale ja je jim i jen tak :))
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    damy, mam prosbu - mungo fazole - nasla jsem na kitchenette recept na polevku a hummus - ok, ale co dal... mam rada kombinovane prilohy - lusteniny se zeleninou a tak, ale u mungo jsem jeste nezkousela. Nejaka doporuceni?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KASUMI: tenhle servis máme na denní použití :)
    až na dezertní talířky (netuším, proč si holky vzaly na mušku právě tyhle) prakticky nesmrtelný...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ILLUZE: Nostalgicky talir?

    Boze to bych si dala. Mnam. Nudle s makem
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ILLUZE: jo a peče se to v máslem vymazaném plechu na mufiny :)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ILLUZE: Dekuju!
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BERUSKA_CA: buď z těsta na závin z piva nebo jednoduše listové těsto nakrájíš na plátky, které potřeš marmeládou nebo medem a zabalíš je do růžičky - uvnitř za sebou naskládané tenké plátky jablek posypané vanilkovým cukrem se skořicí (lze i bez cukru)
    a asi nejjednodušší těsto je 1:1:1 mouka-tvaroh-tuk (máslo/sádlo)

    před pečením to jemně potřeš rozkvedlaným vajíčkem, pečeš do zlatova na 180 stupňů
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ILLUZE: Jak to vyrobim? Drahy je na jablka a uz mi zacinaji padat na hlavu.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Pomazánka z červené řepy s Lučinou.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ILLUZE: omlouvám se, jde o fotky stažené z mobilu, v nt jsou v pohodě, tady nějak převrácené doleva
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Pórkový krém - variance se špekem a naklíčenou řeřichou. A díky Nienně a její naložené kápií další Žrádlo s velkým žet - krém s kápií, Parmezánem a rucollou.



    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Salát s hruškami a medovým dresinkem.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Ještě jedna koprovka do sbírky, ujedla bych se jí ,-)
    Ale jak ji u nás nikdo nejí, tak jen s mamkami jednou za uherský rok.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Semínkové slunce ke grilovačce z tvarohovo sádlového těsta.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Jablečné růžičky se skořicí.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Jídlo dětství u babičky, domácí nudle s mákem :)
    Musím udělat ještě ořechové...

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GUDRUN: já to dělám na pánvi - na Tefalu na indukci prakticky lze bez tuku nebo jen potřít peroutkou, ale do trouby to asi půjde taky
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ILLUZE: ze strouhaneho eidamu, krupicky a vajíčka testicko a na pánev? to by šlo. já se salatem, muž s bramborem. nebo do trouby?
    TERA79
    TERA79 --- ---
    ILLUZE: Promiň, mazej! Nedošlo mi v tom našení a s tekoucí slinou z koutku ;) Omlouvám se a pokusím se polepšit.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TERA79: jsi kdykoliv vítána ,-)

    Jen prosím odpusť, že ti smáznu příspěvek, tuhle mi nebylo příjemné zjištění, že jistá ex kolegyně měla potřebu zjišťovat, jak se realizuji na sociálních sítích, tak proč ji usnadňovat mou identifikaci :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Starší se bohužel pomamila, takže ve svém věku bojkotuje mléčné výrobky (já mlíku přišla na chuť až prakticky před třicítkou) a začínají ji bolet holeně. Takže na snídani něco na dodání vápníku - makové uzly a rohlíky.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Jednoduchý salát - mix salátů s cherry rajčátky a paprikou, ochucený olejem z ostropestřce.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Krůtí stehna pečená na rajčatech a paprice, s brambory.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BAAL: Dělám to od oka a popravdě řečeno do toho dávám to, co zrovna doma najdu.
    - ovesné vločky, občas přimíchám i jiný druh - celkem 1,5 hrnku (ty tvrdší není od věci pomixovat) - pozor na rýžové, ale i ty se dají skvěle změkčit meruňkovou marmeládou nebo povidly
    - 0,5 hrnku třtinového černého cukru (lze i míň)
    - cca 50 g másla
    - cca 10-20 g kokosového oleje
    - 1,5 hrnku mixu - z oříšků, hlavně u nás vedou brusinky, v těchto tyčinkách jsou i meruňky a vypeckované datle
    - cca 2 lžíce agávového nebo rýžového sirupu
    - 1-3 lžíce marmelády nebo povidel
    - 3 lžíce chia semínek
    - 4 lžíce slunečnicových semínek
    - 1 lžíčka vanilkového extraktu
    - 1 hrnek pukanců (netuším, jak se to řekne česky, omlouvám se :) ) - ty kupuji buď ve zdravé výživě nebo mívají akce v Lídlu, tak se zásobím

    to smícháš robotem, několikrát - aby se chutě dobře natáhly
    plech vyložím pečícím papírem, nasypu směs a přes další papír důrazně "udusám" válečkem
    nakrájím na ty plátky a znovu "udusám"
    dávám péct na 160 - 170 stupňů cca 20-30 min - podle skladby ingrediencí
    zatepla znovu rozřežu

    a pak je většinou zaliju uvařenou čokoládou (vysokoprocentní čokoláda s máslem, vanilkovým extraktem a občas lžící rumu)
    necháš vychladit a pak se skladují v lednici


    BAAL: jako kdybys tenkrát ustál ty naše dva blbouny, ostatní mívají ochutnávky zajištěny a na Mikuláše i paštiky a vánoční balíčky, včetně slaného ,-)
    BAAL
    BAAL --- ---
    ILLUZE: Byl by postup? Potrebuji nejaky lepsi pre-workout boost nez margotku

    Jinak co se adopce tyce kdybys chtela spis chlapce....:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam