• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ILLUZE: fakt dik:D mas to u me.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SARAJ: ,-)

    Nakličovací miska se semínky SENSE | Značkový eshop TESCOMA
    https://eshop.tescoma.cz/...paign=biano%2Bmisky-a-misy&utm_term=d6fa259c-3309-40aa-894a-95902c31ac2f
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ILLUZE: aaaaa. Dalsi vec do kuchyne:D to mas na svedomi zase ty;) obvazovy material nebude problem a lusteniny jsou pro mne hodne resenim, namocit je pred odjezdem a povarit po prijezdu- ideal. Ok, zkusim je naklicit- aspon cast. V byte mi roste a kvete vsechno snad nonstop.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SARAJ: do salátu ty naklíčené - http://fresh.iprima.cz/jak-na-to/mungo-je-vic-nez-obycejna-fazole
    já mám z Tescomy takovou tu dvoumisku a po tetě máme ještě zásobu lehkého obvazového materiálu, na kterém se také krásně drží vlhkost - klíčím na nich třeba tu řeřichu

    do placiček nechat poměrně dlouhou dobu odmočit a pak uvařit, pomixovat - dovedu si je představit v kombinaci s kukuřičnou moukou a pórkem a třeba s kořením BerBer

    sákryš, lákáš mne - nejradši bych místo spaní šla vařit :)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    KASUMI: nevareny? jenom nakliceny?
    sorry, jestli se ptam jak trotl, ale jak nemam rada rozvareny lusteniny a pritom rada kombinuju, tak vychytat - co a jak dlouho varit, aby to bylo ok... boj:D
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ILLUZE: jakoze je nechas nacucucat vodou, povaris a das do salatu? a do zeleninovych kremu je pomixujes?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SARAJ: na ty se chystám - zvažovala jsem je naklíčit a právě teď dávat do salátů a hlavně do zeleninových krémů
    potom právě zkusit do těch zeleninových placiček, s indickým kořením

    a tohle zaujalo :) https://www.pgfoodies.com/recept/62/mungo-fazole-s-vejci

    KASUMI
    KASUMI --- ---
    SARAJ: Ja je rada nakliceny, lehce! posoleny a pokapany citronem
    Treba ke kurecimu prirodnimu
    Ale ja je jim i jen tak :))
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    damy, mam prosbu - mungo fazole - nasla jsem na kitchenette recept na polevku a hummus - ok, ale co dal... mam rada kombinovane prilohy - lusteniny se zeleninou a tak, ale u mungo jsem jeste nezkousela. Nejaka doporuceni?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KASUMI: tenhle servis máme na denní použití :)
    až na dezertní talířky (netuším, proč si holky vzaly na mušku právě tyhle) prakticky nesmrtelný...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ILLUZE: Nostalgicky talir?

    Boze to bych si dala. Mnam. Nudle s makem
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ILLUZE: jo a peče se to v máslem vymazaném plechu na mufiny :)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ILLUZE: Dekuju!
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BERUSKA_CA: buď z těsta na závin z piva nebo jednoduše listové těsto nakrájíš na plátky, které potřeš marmeládou nebo medem a zabalíš je do růžičky - uvnitř za sebou naskládané tenké plátky jablek posypané vanilkovým cukrem se skořicí (lze i bez cukru)
    a asi nejjednodušší těsto je 1:1:1 mouka-tvaroh-tuk (máslo/sádlo)

    před pečením to jemně potřeš rozkvedlaným vajíčkem, pečeš do zlatova na 180 stupňů
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ILLUZE: Jak to vyrobim? Drahy je na jablka a uz mi zacinaji padat na hlavu.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Pomazánka z červené řepy s Lučinou.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ILLUZE: omlouvám se, jde o fotky stažené z mobilu, v nt jsou v pohodě, tady nějak převrácené doleva
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Pórkový krém - variance se špekem a naklíčenou řeřichou. A díky Nienně a její naložené kápií další Žrádlo s velkým žet - krém s kápií, Parmezánem a rucollou.



    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Salát s hruškami a medovým dresinkem.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Ještě jedna koprovka do sbírky, ujedla bych se jí ,-)
    Ale jak ji u nás nikdo nejí, tak jen s mamkami jednou za uherský rok.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam