• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    SARGO
    SARGO --- ---
    KOCHANSKA_CH: Mrkvové nudle mě zaujaly; v brokolicové polévce (též) geniální, díky za tip, bez těch už to nepůjde. .-))
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Italská cuketová polívka s bazalkou, bílým pepřem a smetanou, z kachního vývaru. Zdobeno bazalkou a nudlema z mrkve restovanýma na přepuštěném másle.

    AIJA
    AIJA --- ---
    Koupené bylinky musíte přesdit do jiné zeminy. Ta v obchodě je nadopovaná. Navíc jsou tam rostliny prakticky ve tmě nebo při umělém osvětlení. Zeslábnou a vypadají na vyhození. Je potřeba je co nejdřív zužitkovat. Ostříhat. Přesazené na okno a zase obrostou. Nebo ještě dát ven, pokud bydlíte výš...jsem ve třetím patře a petrželka a bazalka obrážejí vesele dál.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Nakličuju v tomhle skle, obecně nevidím ráda na kredencu plasty.
    Skleněné nakličovadlo se sítkem, 750 ml - SONNENTOR.cz
    https://www.sonnentor.com/...EkDvnJbCgya5GoHJUxEhVAXCuCl7mwOM0SxJJHKyTUQJ0Z9a_D6TUGLFZsaAsf0EALw_wcB
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GUDRUN: Min 2 roky, možná spíše třetí sezónu. Používám to od podzimu do jara. Prostě to je na slunci na okenním parapetu v kuchyni.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ILLUZE: přišlo mi to jako drahej bazmek a nahrazovala to dvěma petkama v sobě, funkci to plní, ale je to neskladné a nestabilní... si s tímhle teda spokojená? jak dlouho to máš?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ILLUZE: knik, mne jich ted par drzelo i pul roku...ale podzim - kaput. Ok, svazky.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SARAJ: Buď je koupím a do 2 měsíců bez výjimky zdechnou, nebo mrazím. Oni je v těch pěstírnách něčím dopují.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ILLUZE: ja vim, draha, ja vim:)
    a pac jsem mela ted malo casu, tak je otazek vic - jak udrzujete pres zimu bylinky zive? vetsinou na podzim oberu a vyhodim posledni drzaky a pak si kupuju svazky... ale stve mi to, rada bych mela doma koriandr, bazalku a matu v cerstvem stavu - jako minimum.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SARAJ: víš, že tě mám ráda :)


    KASUMI: jediná věc, na které řeřicha smrdí únosně a neplesniví :)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    oooooooooook, ok - sold:D
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Tu misku mam taky a poridila jsem ji prave kvuli vlastnim mungo klickum:)

    Ano, nevarene:)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ILLUZE: fakt dik:D mas to u me.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SARAJ: ,-)

    Nakličovací miska se semínky SENSE | Značkový eshop TESCOMA
    https://eshop.tescoma.cz/...paign=biano%2Bmisky-a-misy&utm_term=d6fa259c-3309-40aa-894a-95902c31ac2f
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ILLUZE: aaaaa. Dalsi vec do kuchyne:D to mas na svedomi zase ty;) obvazovy material nebude problem a lusteniny jsou pro mne hodne resenim, namocit je pred odjezdem a povarit po prijezdu- ideal. Ok, zkusim je naklicit- aspon cast. V byte mi roste a kvete vsechno snad nonstop.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SARAJ: do salátu ty naklíčené - http://fresh.iprima.cz/jak-na-to/mungo-je-vic-nez-obycejna-fazole
    já mám z Tescomy takovou tu dvoumisku a po tetě máme ještě zásobu lehkého obvazového materiálu, na kterém se také krásně drží vlhkost - klíčím na nich třeba tu řeřichu

    do placiček nechat poměrně dlouhou dobu odmočit a pak uvařit, pomixovat - dovedu si je představit v kombinaci s kukuřičnou moukou a pórkem a třeba s kořením BerBer

    sákryš, lákáš mne - nejradši bych místo spaní šla vařit :)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    KASUMI: nevareny? jenom nakliceny?
    sorry, jestli se ptam jak trotl, ale jak nemam rada rozvareny lusteniny a pritom rada kombinuju, tak vychytat - co a jak dlouho varit, aby to bylo ok... boj:D
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ILLUZE: jakoze je nechas nacucucat vodou, povaris a das do salatu? a do zeleninovych kremu je pomixujes?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SARAJ: na ty se chystám - zvažovala jsem je naklíčit a právě teď dávat do salátů a hlavně do zeleninových krémů
    potom právě zkusit do těch zeleninových placiček, s indickým kořením

    a tohle zaujalo :) https://www.pgfoodies.com/recept/62/mungo-fazole-s-vejci

    KASUMI
    KASUMI --- ---
    SARAJ: Ja je rada nakliceny, lehce! posoleny a pokapany citronem
    Treba ke kurecimu prirodnimu
    Ale ja je jim i jen tak :))
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    damy, mam prosbu - mungo fazole - nasla jsem na kitchenette recept na polevku a hummus - ok, ale co dal... mam rada kombinovane prilohy - lusteniny se zeleninou a tak, ale u mungo jsem jeste nezkousela. Nejaka doporuceni?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam