• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    KOCHANSKA_CH: ha, stejne to asi zkusim smichat.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    WRIGLEY: Jo, píšu v tom příspěvku - vše vlastnoruční. Sestře se konečně urodily švestky. Tak jsem je vypeckované nechala 24 hodin v crockpotu a pak zredukovala na sporáku.
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    KOCHANSKA_CH: takze to jsou vlastni povidla?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    WRIGLEY: Dohromady to, kupodivu, nebylo špatný. :-)
    K povidlům - ke konci procesu do nich vmíchám kakaovej prášek, rum tam liju až nakonec, do chladnoucí směsi.
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    KOCHANSKA_CH: vypada to skvele, jak to chutna?
    neco necekaneho na priprave tech povidel s rumem a kakaem? to musim nekdy zkusit.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    LALAA: Krásná flákota!
    LALAA
    LALAA --- ---
    Hovězí steak s omáčkou ze zeleného pepře a salát z darů zahrádky:-)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Hovězí krčisko s houbovou omáčkou, finalizováno pár hodin v crockpotu. K tomu těstoviny z vajec, mozzarely a trochy psyllia, známé též jako grusetky.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Rajská polívka s mátou a bazalkou.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Trochu prasácká kombinace: škvarková placka, kachní paštika a povidla s rumem a kakaem. :-)
    Vše vlastnoruční.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Konfitovaná kachna ze dvora, zelí s balsamicem a hřebíčkem, bez mouky, slazeno erithrytolem. Pro muže noky. Rulandské modré.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Italská cuketová polívka s bazalkou, bílým pepřem a smetanou, z kachního vývaru. Zdobeno bazalkou a nudlema z mrkve restovanýma na přepuštěném másle.

    AIJA
    AIJA --- ---
    Koupené bylinky musíte přesdit do jiné zeminy. Ta v obchodě je nadopovaná. Navíc jsou tam rostliny prakticky ve tmě nebo při umělém osvětlení. Zeslábnou a vypadají na vyhození. Je potřeba je co nejdřív zužitkovat. Ostříhat. Přesazené na okno a zase obrostou. Nebo ještě dát ven, pokud bydlíte výš...jsem ve třetím patře a petrželka a bazalka obrážejí vesele dál.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Nakličuju v tomhle skle, obecně nevidím ráda na kredencu plasty.
    Skleněné nakličovadlo se sítkem, 750 ml - SONNENTOR.cz
    https://www.sonnentor.com/...EkDvnJbCgya5GoHJUxEhVAXCuCl7mwOM0SxJJHKyTUQJ0Z9a_D6TUGLFZsaAsf0EALw_wcB
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GUDRUN: Min 2 roky, možná spíše třetí sezónu. Používám to od podzimu do jara. Prostě to je na slunci na okenním parapetu v kuchyni.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ILLUZE: přišlo mi to jako drahej bazmek a nahrazovala to dvěma petkama v sobě, funkci to plní, ale je to neskladné a nestabilní... si s tímhle teda spokojená? jak dlouho to máš?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ILLUZE: knik, mne jich ted par drzelo i pul roku...ale podzim - kaput. Ok, svazky.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SARAJ: Buď je koupím a do 2 měsíců bez výjimky zdechnou, nebo mrazím. Oni je v těch pěstírnách něčím dopují.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ILLUZE: ja vim, draha, ja vim:)
    a pac jsem mela ted malo casu, tak je otazek vic - jak udrzujete pres zimu bylinky zive? vetsinou na podzim oberu a vyhodim posledni drzaky a pak si kupuju svazky... ale stve mi to, rada bych mela doma koriandr, bazalku a matu v cerstvem stavu - jako minimum.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SARAJ: víš, že tě mám ráda :)


    KASUMI: jediná věc, na které řeřicha smrdí únosně a neplesniví :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam