• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Když je čas hrát si s pozdní snídaní.



    ALONSY
    ALONSY --- ---
    XMARGE: A přesně to plánuju k večeři. :-)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    my dneska s dcerou obědvaly krůtí řízky v mandlovém obalu..

    FITH
    FITH --- ---
    VALENTINA: Ja je delam v hrnecku,2 lzice mandlove mouky,1 vejce,1/4 lzicky prdopece,sul.Vse rozkvrdlam v hrnicku.Vlozim do mikrovlnky na 1 min.na plny vykon.Je to rychlovka,muzes pouzit i misto chleba.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    VALENTINA: Jo, ty jsou jednoduché.
    4 vejce
    sůl
    2 PL olivového či jiného oleje
    5 PL mandlové mouky
    1 ČL jablečného octa
    1/2 ČL prdopeč
    Rozšlehám a v nádobě na knedlíky z Tescomy to dám na 4,5 minuty do mikrovlny. Trochu to vyběhne. :-)
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: a ty mandlové knedlíky? předpokládám jsou bezlepkové, z mandlové mouky?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    LUCIASHECK: Byl to experiment. Na kola krájený pórek dusit na přepuštěném másle a hned solit, část zelené nakrájené části nechat stranou. Až pórek trochu změkne, prolít lehce smetanou a nechat zpěnit. Pak zastříknout bílým vínem a nechat odpařit, přidat bílý pepř. Dál už tam přišel zcezený výpek z vepřového, půlka kelímku mascarpone, trocha vývaru a kůra z parmezánu, co už je na ulomení zubu. Po provaření tyčákem rozmixovat a přidat část stranou ležícího pórku a ještě lehce provařit. Zbytkem zeleného sypat při servírování.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KOCHANSKA_CH: Potrebuju recept na porkovou omacku!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Farmářský pórek už byl v lednici trochu uražený, tak jsem z něj vyrobila omáčku ke zbytku vepřových vrabců. Výsledek mě i muže velmi příjemně překvapil. Přílohu tvoří mandlové knedlíky.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Tři druhy cibule, bílé víno, vývar, bílý pepř a sůl - francouzská cibulová. Dosypáno petrželí a škvařeným špekem.
    Vrabci z vepřové plece, kapusta a brambor. Německý riesling.



    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    hovězí líčka

    FITH
    FITH --- ---
    Neco z vlastni zahradky,zapecena brokolice.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FITH: Děkuji!
    FITH
    FITH --- ---
    KOCHANSKA_CH: To je cira nadhera :o)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dnes se podává:
    Zelňača.
    Grilovaná panna se švestkovou omáčkou, opečené brambory a pyré z pečené zeleniny.
    Pálava od Horáka.



    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ALONSY: Recept zde:
    Jogurtové pečivo » nejen Paleo snadno
    https://paleosnadno.cz/recept/jogurtove-pecivo/
    Ale nečekej klasickej chleba, toto je takové vlhčí pečivo.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    KOCHANSKA_CH: já bych teda prosila na ten chleba. :D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    IDENTITY: Pro mě je zas výhoda víc tučnej výsledek a nakyslá chuť, včetně probiotik, z živýho kefíru.
    Nedávno jsem dělala pomazánku tak, že jsem do lučiny vmíchala na jemno krájenou šalotku a v sekáčku hodně rozsekanou červenou kapii, bylo to jak budapešťská.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    KOCHANSKA_CH: Za mě má ty výhody, že je to rychlejší, o něco míň tučný, hodně podobný lučině, jak ji známe nedomácí, skvělý jako základ dalších pomazánek.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    IDENTITY: Se šlehačkou je to pěkně nadýchaný, ale věřím, že i tvá verze bude výborná.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam