• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Farmářský pórek už byl v lednici trochu uražený, tak jsem z něj vyrobila omáčku ke zbytku vepřových vrabců. Výsledek mě i muže velmi příjemně překvapil. Přílohu tvoří mandlové knedlíky.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Tři druhy cibule, bílé víno, vývar, bílý pepř a sůl - francouzská cibulová. Dosypáno petrželí a škvařeným špekem.
    Vrabci z vepřové plece, kapusta a brambor. Německý riesling.



    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    hovězí líčka

    FITH
    FITH --- ---
    Neco z vlastni zahradky,zapecena brokolice.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FITH: Děkuji!
    FITH
    FITH --- ---
    KOCHANSKA_CH: To je cira nadhera :o)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dnes se podává:
    Zelňača.
    Grilovaná panna se švestkovou omáčkou, opečené brambory a pyré z pečené zeleniny.
    Pálava od Horáka.



    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ALONSY: Recept zde:
    Jogurtové pečivo » nejen Paleo snadno
    https://paleosnadno.cz/recept/jogurtove-pecivo/
    Ale nečekej klasickej chleba, toto je takové vlhčí pečivo.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    KOCHANSKA_CH: já bych teda prosila na ten chleba. :D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    IDENTITY: Pro mě je zas výhoda víc tučnej výsledek a nakyslá chuť, včetně probiotik, z živýho kefíru.
    Nedávno jsem dělala pomazánku tak, že jsem do lučiny vmíchala na jemno krájenou šalotku a v sekáčku hodně rozsekanou červenou kapii, bylo to jak budapešťská.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    KOCHANSKA_CH: Za mě má ty výhody, že je to rychlejší, o něco míň tučný, hodně podobný lučině, jak ji známe nedomácí, skvělý jako základ dalších pomazánek.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    IDENTITY: Se šlehačkou je to pěkně nadýchaný, ale věřím, že i tvá verze bude výborná.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BISCUIT13: Objemem po vyšlehání.
    Tady jsou poměry od Grusovky:
    Domácí Lučina » nejen Paleo snadno
    https://paleosnadno.cz/recept/domaci-lucina/

    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    KOCHANSKA_CH: třetiny jsi myslela gramáží, nebo objemem, protože ta vyšlehaná smetana... ;-) dík
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    BISCUIT13: KOCHANSKA_CH: Mně vychází hodně dobrá domácí lučina z jednoho 150g běžně tučnýho jogurtu (cca 2,5 g tuku) a jednoho velkýho (350-500 g) smetanovýho. Taky nechám překapat v lednici zamíchaný buď tak, jak je, nebo se špetkou soli, případně bylinek.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BISCUIT13: Jasně. Našlehám smetanu (33%), přimíchám řecký jogurt a přebytky domácího hustýho kefíru, osolím. Poměry odhadem cca třetiny. Potom to v lednici nechám vykapat. Podle množství použiju jednu z těchto blbostí od Tescomy.
    Souprava pro přípravu čerstvého sýru DELLA CASA | Značkový eshop TESCOMA
    https://eshop.tescoma.cz/souprava-pro-pripravu-cerstveho-syru-della-casa?pos=3
    Souprava pro přípravu krémového sýru DELLA CASA | Značkový eshop TESCOMA
    https://eshop.tescoma.cz/souprava-pro-pripravu-kremoveho-syru-della-casa?pos=1

    Když chci hutnější konzistenci vezmu tu menší verzi s přítlačným pístem na pružině.
    Taky se dá ta hmota normálně nalít do plátna v cedníku nad nádobou na zachytávání syrovátky.


    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    KOCHANSKA_CH: můžu tě poprosit o návod na domácí lučinu? :-) děkuju
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Vajíčková pomazánka z domácí lučiny a pro sebe jsem si k ní upekla bezobilnej chleba.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Hovězí z vývaru, rajská omáčka a domácí noky. (brambora, co zbyla, vajco a lupinová mouka)

    AIJA
    AIJA --- ---
    Taky jsem uvažovala, že se jí opřu o zvonek:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam