• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BISCUIT13: Ale krásná fotka :-))
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    takovej mimibazar oběd dneska :-) zbytek pečenejch fialovejch brambor, šalotka, červená řepa, lžička dijonský horčice, rozmarýn a nezbytnost každýho zoufalýho jídla - špekáček :-) + okurka s pár kapkama balsamika.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ROMANICAK: My to tady říkáme schválně. Podle vzoru Jedovnice. Konec OT.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    KOCHANSKA_CH:
    Sorry, moje grammar nazi dusicka se probudila
    Neni to z Vrbic, ale z Vrbice (ted predpokladam ze mluvime o te same Vrbici)
    Historie | Obec Vrbice
    http://www.vrbice.cz/o-obci-historie
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BISCUIT13: To mi kdysi donesl muž, pochtíval španělský ptáčky. :-)
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    KOCHANSKA_CH: zajímavej ten torturátor na rolky :-) neříkej mi, že to je zase něco od tescomy :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Brzký nedělní oběd, abychom mohli vypadnout na výlet.
    Zelňača na přání chlapa, neměla jsem ale zakysanou smetanu, tak jsem zkusila přes noc dát kefíráky do smetany ke šlehání, výsledek hodně dobrej.
    Krůtí rolky plněné sušenými rajčaty a sečkou z česneku, oleje a bylin. Batátovo bramborová kaše, kedlubnovo mrkvový salát s citronem. Rulandské šedé od Horáka z Vrbic.



    SARAJ
    SARAJ --- ---
    jesteze nic nedrzim, teda mimo palcu vam, at to vydrzite:))
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    KASUMI: Jojo jsem za půlkou to už musím!
    A pak, pak se odměním podle KOCHANSKA_CH: :-D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ALONSY: Whole30 to není, ale bez obilí a bez cukru jo. Paleo Primal dezert v klidu. :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ALONSY: ne! vydrz!!!! :D
    to das!
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    KOCHANSKA_CH: začínám odpočítávat dny do konce whole30 a zpochybňuji své rozhodnutí. :D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BERUSKA_CA: IKEA. Mám tři velikosti.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KOCHANSKA_CH: OT: moc se mi libi ty dezertni talire.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Kokosové palačinky s rozvarem z lesního ovoce.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Jídlo z jedné pánve. Zelí na cibuli s farmářským uzeným bokem.

    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Chilli bez carne

    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Ja dnes poprve od urazu varila, bylo povznasejici dat si neco, co mi chutna :-D Polivka z batatu a cervene cocky.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dušičkový kompot z jablek a hrušek, slazený březovým cukrem.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Grilovaný losos, široké mrkvové nudle na másle, pečená brambora s česnekovým dipem, lupení s olivovým olejem a balsamikem.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Hráškový krém s mátou.

    ISCH
    ISCH --- ---
    GINGERCAT: Recept, co jsem davala ja, ma vyrazne vic sadla.
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    Chci tu taky pochvalit jogurtovej chleba z paleosnadno. Chutna to fakt a ma to texturu skoro uplne jako klasickej zitnej chleba. Chova se to normalne, da se to toustovat, neni to vubec vajecna houba jako vetsina paleo chlebu. Bezmoucnejch receptu na pecivo jsem zkousela dost, tenhle je bezkonkurencni. Oproti receptu jsem dala jen tri vejce a navic kmin, lnenou mouku tmavou.
    Tady v kombinaci se zbytkama z lednice, co je potreba snist pred vikendem.
    Italska zelenina/domaci tzatziky, hummus, tunak



    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    ISCH: to od Kochanské má teda o dost zdravější barvu :-)
    ISCH
    ISCH --- ---
    POHODAVOLE: ja delavala podle

    Rillettes de Connerré (rijet d konere) - *CHUTNÉ STRÁNKY S FRANCOUZSKÝM NÁDECHEM*
    https://olivovakucharka.webgarden.cz/rubriky/seznam-receptu/maso/rillettes-de-connerre-rijet-d
    FITH
    FITH --- ---
    Cuketove placicky,panenka,maangchi salat.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    POHODAVOLE: V troubě bych držela teplotu kolem 100°C. Pár hodin to taky vezme.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KOCHANSKA_CH: mohu jeste poprosit, na kolik by jsi to pekla? :)

    Diky moc!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    POHODAVOLE: Napíšu podrobný návod jak z Kuchařky pro dceru - mám zrovna potřebu prokrastinace. :-)
    Chce to tučné maso, já jsem tentokrát zvolila bok a oháňku. Pokud jsou v mase kosti (oháňka), tak je vyřežeš. Bok zbavíš kůže. Nejlíp to jde, když ho nakrájíš na pruhy cca 3-4 cm široké, otočíš krupónem dolů a nůž táhneš vlastně těsně nad kůží a vede tě krájecí prkno. Volnou rukou držíš kůži. Pevně, mrcha klouže.
    Maso nadělíš na kostky, prosolíš. Někdo dává koření, já mám raději čistou chuť dobrého vepřového. Po té zaliješ trochou bílého vína, (povinné) zakryješ kůží, nebo ju můžeš vyhodit či použít jinak. A vše dáš buď do pomalého hrnce nebo na pomalé pečení do trouby za nízké teploty. V Crockpotu to bylo asi 8 hodin. Až je maso pěkně měkké, jakože hodně, nejlíp ješte v okamžku, kdy je sádlo trochu tekuté, hmotu rozmačkáš. Vlákna odděluješ třeba vidličkama. Mně se osvědčilo nerezové mačkadlo na brambory, tím to ušťouchám až na sračku. Ochutnám, zda hmota nepotřebuje dosolit.
    Při této finalizace lze ještě různě dochucovat, třeba dohněda smaženou cibulí, bylinama, česnekem. Pěkně se k tomu hodí aj kysele okurky.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KOCHANSKA_CH: jak se to prosim del? :)

    Diky!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    U mě tučnej losos není v hříšných. Kór, když se podaří ulovit loveného. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam