• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Jídlo z jedné pánve. Zelí na cibuli s farmářským uzeným bokem.

    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Chilli bez carne

    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Ja dnes poprve od urazu varila, bylo povznasejici dat si neco, co mi chutna :-D Polivka z batatu a cervene cocky.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dušičkový kompot z jablek a hrušek, slazený březovým cukrem.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Grilovaný losos, široké mrkvové nudle na másle, pečená brambora s česnekovým dipem, lupení s olivovým olejem a balsamikem.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Hráškový krém s mátou.

    ISCH
    ISCH --- ---
    GINGERCAT: Recept, co jsem davala ja, ma vyrazne vic sadla.
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    Chci tu taky pochvalit jogurtovej chleba z paleosnadno. Chutna to fakt a ma to texturu skoro uplne jako klasickej zitnej chleba. Chova se to normalne, da se to toustovat, neni to vubec vajecna houba jako vetsina paleo chlebu. Bezmoucnejch receptu na pecivo jsem zkousela dost, tenhle je bezkonkurencni. Oproti receptu jsem dala jen tri vejce a navic kmin, lnenou mouku tmavou.
    Tady v kombinaci se zbytkama z lednice, co je potreba snist pred vikendem.
    Italska zelenina/domaci tzatziky, hummus, tunak



    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    ISCH: to od Kochanské má teda o dost zdravější barvu :-)
    ISCH
    ISCH --- ---
    POHODAVOLE: ja delavala podle

    Rillettes de Connerré (rijet d konere) - *CHUTNÉ STRÁNKY S FRANCOUZSKÝM NÁDECHEM*
    https://olivovakucharka.webgarden.cz/rubriky/seznam-receptu/maso/rillettes-de-connerre-rijet-d
    FITH
    FITH --- ---
    Cuketove placicky,panenka,maangchi salat.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    POHODAVOLE: V troubě bych držela teplotu kolem 100°C. Pár hodin to taky vezme.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KOCHANSKA_CH: mohu jeste poprosit, na kolik by jsi to pekla? :)

    Diky moc!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    POHODAVOLE: Napíšu podrobný návod jak z Kuchařky pro dceru - mám zrovna potřebu prokrastinace. :-)
    Chce to tučné maso, já jsem tentokrát zvolila bok a oháňku. Pokud jsou v mase kosti (oháňka), tak je vyřežeš. Bok zbavíš kůže. Nejlíp to jde, když ho nakrájíš na pruhy cca 3-4 cm široké, otočíš krupónem dolů a nůž táhneš vlastně těsně nad kůží a vede tě krájecí prkno. Volnou rukou držíš kůži. Pevně, mrcha klouže.
    Maso nadělíš na kostky, prosolíš. Někdo dává koření, já mám raději čistou chuť dobrého vepřového. Po té zaliješ trochou bílého vína, (povinné) zakryješ kůží, nebo ju můžeš vyhodit či použít jinak. A vše dáš buď do pomalého hrnce nebo na pomalé pečení do trouby za nízké teploty. V Crockpotu to bylo asi 8 hodin. Až je maso pěkně měkké, jakože hodně, nejlíp ješte v okamžku, kdy je sádlo trochu tekuté, hmotu rozmačkáš. Vlákna odděluješ třeba vidličkama. Mně se osvědčilo nerezové mačkadlo na brambory, tím to ušťouchám až na sračku. Ochutnám, zda hmota nepotřebuje dosolit.
    Při této finalizace lze ještě různě dochucovat, třeba dohněda smaženou cibulí, bylinama, česnekem. Pěkně se k tomu hodí aj kysele okurky.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KOCHANSKA_CH: jak se to prosim del? :)

    Diky!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    U mě tučnej losos není v hříšných. Kór, když se podaří ulovit loveného. :-)
    FADO
    FADO --- ---
    MONROE: posledni dobou ujizdim na rybach, ale nez cheat day to beru jako “nakopavac” na trenink :)
    FADO
    FADO --- ---
    KOCHANSKA_CH: nic moc priloha. Brokolice, rajcata, paprika :) nejak jsem si odvykl na bramory, ryzi apod :) .. zkusil jsem k tomu jeste cesnekovou omacku od Frankys, ale to bylo nic moc... jinak jsem netusil, jak draha je mandlova mouka z DMka :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    už to má za sebou

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Dobře jí tak!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam