• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    KOCHANSKA_CH: Z cukety dělám koprovku a ta cuketa tam opravdu není nijak cítit a koprovka chutná jako klasická koprovka.
    FITH
    FITH --- ---
    KOCHANSKA_CH: A taky je dobra jako pojivo do ruznych zeleninovych karbanatku.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    XMARGE: Z hrašky dělám obalovací těstíčko, není to moc hrachový.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    GINGERCAT: já mám ráda hrašku, v jídle to chtit podle mě není.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GINGERCAT: záleží jak v čem. Pohanka jako taková je fakt hodně výrazná, ale v té kaši mi to ani tolik nepřijde. Hlavně na zahuštění hrnce polévky stačí 2-3 lžíce
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    GINGERCAT: Aha, prý se dá ještě dobře zhušťovat mixovanou chuťově neutrální cuketou. Nebo kešu ořechy. Zatím nemám vyzkoušeno.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    GINGERCAT: Spíš vše vařím v základu rovnou tak, aby se zahušťovalo mixérem. Někdy použiju rozmixovanou syrovou bramboru, někdy trochu xantan gumy.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    KOCHANSKA_CH: já ji právě bezlepkovou dělám pro někoho, kdo nesmí cibuli, ale to mascarpone je super tip!

    TOOMIX: pohanka je bohužel dost cítit, má moc výraznou chuť, já zatím používala bezlepkovou Jizerku a jako dobrý, ale vyzkoušela bych i něco jiného, protože úplně ono to nebylo...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GINGERCAT: občas zahušťuju dětskou pohankovou kaší
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    GINGERCAT: Tady je rozmixovaná restovaná cibule s mascarpone, smetanou a vývarem, kopr a houby přidám potom.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    KOCHANSKA_CH: čím bezlepkově zahušťuješ?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Hodně dlouhé cuketové nudle s jemnými křehkými krůtími kousky v italské omáčce s bylinama. Zasněženo parmezánem.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Co s masem z vývaru: kuřecí haše na cibuli se slaninou - ochuceno jako prejt - se dvěma druhy kysaného zelí. Hodně karamelizované cibule a šalotky navrch.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Kulajda se ztraceným vejcem a zakysanou smetanou.

    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    KOCHANSKA_CH: zahušťuju strouhanou bramborou, jinak souhlasím a mám na ni chuť
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KOCHANSKA_CH: ja jsem idiot a to jsem to cetl dvakrat. Pardon.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    POHODAVOLE: Jo je, píšu o ní.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KOCHANSKA_CH: neni tam cervena paprika nebo tu barvu dela protlak? :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Cibuli lehce do hněda, na drobno krájená slanina taky neškodí. Po té restuj nakrájenou hlívu zasypanou paprikou. Posléze v tom prohřej lžíci protlaku, Zalij vývarem, nešetři majoránkou. Pokud je k dispozici čerstvá ze záhonu, je to nejlepší. Sůl, kmín pepř. Vařit do změknutí hub, hlíva je trochu houževnatá, tak je lepší nohy odkrojit. Volitelně zahustit nebo ne. Já tam provařila trochu namočené xantan gumy, aby polévka nebyla úplně čirá. Na chuť to nemá vliv, mouku nemůžu.
    Hlíva polévce nepředá nijak výraznou chuť, tak je silnej vývar nutnej. Jen z vody to nebude ono.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: a na tu bych moc ráda recept.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam