• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    KOCHANSKA_CH: čím bezlepkově zahušťuješ?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Hodně dlouhé cuketové nudle s jemnými křehkými krůtími kousky v italské omáčce s bylinama. Zasněženo parmezánem.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Co s masem z vývaru: kuřecí haše na cibuli se slaninou - ochuceno jako prejt - se dvěma druhy kysaného zelí. Hodně karamelizované cibule a šalotky navrch.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Kulajda se ztraceným vejcem a zakysanou smetanou.

    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    KOCHANSKA_CH: zahušťuju strouhanou bramborou, jinak souhlasím a mám na ni chuť
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KOCHANSKA_CH: ja jsem idiot a to jsem to cetl dvakrat. Pardon.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    POHODAVOLE: Jo je, píšu o ní.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KOCHANSKA_CH: neni tam cervena paprika nebo tu barvu dela protlak? :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Cibuli lehce do hněda, na drobno krájená slanina taky neškodí. Po té restuj nakrájenou hlívu zasypanou paprikou. Posléze v tom prohřej lžíci protlaku, Zalij vývarem, nešetři majoránkou. Pokud je k dispozici čerstvá ze záhonu, je to nejlepší. Sůl, kmín pepř. Vařit do změknutí hub, hlíva je trochu houževnatá, tak je lepší nohy odkrojit. Volitelně zahustit nebo ne. Já tam provařila trochu namočené xantan gumy, aby polévka nebyla úplně čirá. Na chuť to nemá vliv, mouku nemůžu.
    Hlíva polévce nepředá nijak výraznou chuť, tak je silnej vývar nutnej. Jen z vody to nebude ono.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: a na tu bych moc ráda recept.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Končím dršťkovou z hlívy ústřičné.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Kuře na zelí z pomalého hrnca. Večer nachystáš, chladíš na balkoně a ráno zapneš. Po práci hotovo. :-)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Pečený losos s volantem, domácí tatarka. (okurky, kapary, kopr a koriandr)



    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Před a po inženýra Králíka. Na smetaně s mandlovým knedlíkem.



    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    POHODAVOLE: Krása!
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Vcera jsem pekl tri :)

    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    Jedna z nejcastejsich veceri, kde spotrebovavam zbyly vyvar. Ted je to drubezi, kterej doplnim badyanem, vanilkou, rybi omackou, sojovou omackou a nakonec miso pastou. Ryzove nudle, tofu, koriandr a chilli.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KOCHANSKA_CH: uz vim, co budu obedvat v pondeli, az tu budu sama! Kotel spenatu zni jako skvelej napad :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dnes to vidím v barvách. :-)
    Mrkvovo batátový krém se zázvorem.
    Smetanový Pepek námořník s česnekem a vajcama.



    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Gratinovaný květák s uzeným bokem, smetanou, mascarpone a čedarem (opět Grusovka). Salát s fetou, VZ z Velkých Bílovic. Čerstvé klíčené mungo fazole.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam