• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Obojí jednoduché. Předem uvaříš nebo upečeš řepu.
    Na pyré jsem ji nakrájela na kousky, v kastrólu zastříkla balsamicem prohřála a rozmixovala. V kafemlýnku jsem rozemlela pár zrn fenyklu pro vůni. Pyré jsem ještě trochu dosolila.
    Na tatarku nejdřív emulguješ majonézu, přidáš na jemno strouhanou řepu, eventuálně dokyselíš citronem, vařená je řepa dost sladká.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: domácí tatarka s řepou a řepové pyré mě zajímají! Prosím, jak je děláš?
    Zrovna jsem přinesla dvě řepy a do polívky půjde jen jedna.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Masove koule se smetanovou omackou

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Pečený skotský lovený losos, příloha křupavé fritované celerové a mrkvové spirály. Pro chlapa aj pár bramborových hranolů. Domácí tatarka s řepou.

    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ILLUZE: ok
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Jehněčí z Bílých Karpat - marinovaná kotleta orestovaná a dopečená v troubě. K tomu pyré z červené řepy s balsamicem a fenyklem, lusky se slaninou, cibulí a česnekem.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    JAJITA: To už jsme ve zdejším klubu tuhle probírali ,-) Zkus zajít pár stránek dozadu a už se k tomu, prosím, zase nevracejme. Děkuji :)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    KOCHANSKA_CH: můžu dotaz?
    jak se se zdravým jídlem pojí uzené?
    odpověď o domácím mě moc nepotěší ;)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Pokus o omáčku s cuketovým základem dopadl dobře. Uzená krkovica, křenovka a mandlový knedlík.

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    BUNDA:
    KOCHANSKA_CH:

    Btw moc dobry srdce delaj v lokalu. Stejne dobre mi tam jedou i ledvinky a jatra :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BUNDA: Ale je to houževnatý sval, v pomalým hrncu srdce pobyla asi 7 hodin a furt byla na skus. :-)
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    Kachni vikend.


    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOCHANSKA_CH: shodou okolností jsem v pátek také premiérově dělal vepřové srdce. Část guláš a zbytek se smetanovou omáčkou. Ale tvá verze vypadá moooc dobře.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Když už "musím" svačit = nevydržím do dalšího jídla překonat hlad.
    A přestanu být lenivá a fotit mobilem.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Salát ze zbytků a přebytků. Listí, cuketa, pečené brambory, kozí sýr, kaki a lanýžová pasta :)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dnes to není pro slabší povahy a mého muže, který nemusí pajšl a dyňu. Ale protože je v Německu, tak se podává divoké srdce! Vepřové. Omáčka: cibule, slanina, zelenina, víno, domáci bezcukerná povidla, sušené švestky a divoké koření. Přílohou pečená dýně šťouchaná s cibulí, ozdobou na přepuštěném másle restovaná bluma se skořicí. A kuřecí vývar s nastrouhanou zeleninou jako nudle.



    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    KOCHANSKA_CH: Z cukety dělám koprovku a ta cuketa tam opravdu není nijak cítit a koprovka chutná jako klasická koprovka.
    FITH
    FITH --- ---
    KOCHANSKA_CH: A taky je dobra jako pojivo do ruznych zeleninovych karbanatku.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    XMARGE: Z hrašky dělám obalovací těstíčko, není to moc hrachový.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    GINGERCAT: já mám ráda hrašku, v jídle to chtit podle mě není.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GINGERCAT: záleží jak v čem. Pohanka jako taková je fakt hodně výrazná, ale v té kaši mi to ani tolik nepřijde. Hlavně na zahuštění hrnce polévky stačí 2-3 lžíce
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam