• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    BUNDA:
    KOCHANSKA_CH:

    Btw moc dobry srdce delaj v lokalu. Stejne dobre mi tam jedou i ledvinky a jatra :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BUNDA: Ale je to houževnatý sval, v pomalým hrncu srdce pobyla asi 7 hodin a furt byla na skus. :-)
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    Kachni vikend.


    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOCHANSKA_CH: shodou okolností jsem v pátek také premiérově dělal vepřové srdce. Část guláš a zbytek se smetanovou omáčkou. Ale tvá verze vypadá moooc dobře.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Když už "musím" svačit = nevydržím do dalšího jídla překonat hlad.
    A přestanu být lenivá a fotit mobilem.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Salát ze zbytků a přebytků. Listí, cuketa, pečené brambory, kozí sýr, kaki a lanýžová pasta :)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dnes to není pro slabší povahy a mého muže, který nemusí pajšl a dyňu. Ale protože je v Německu, tak se podává divoké srdce! Vepřové. Omáčka: cibule, slanina, zelenina, víno, domáci bezcukerná povidla, sušené švestky a divoké koření. Přílohou pečená dýně šťouchaná s cibulí, ozdobou na přepuštěném másle restovaná bluma se skořicí. A kuřecí vývar s nastrouhanou zeleninou jako nudle.



    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    KOCHANSKA_CH: Z cukety dělám koprovku a ta cuketa tam opravdu není nijak cítit a koprovka chutná jako klasická koprovka.
    FITH
    FITH --- ---
    KOCHANSKA_CH: A taky je dobra jako pojivo do ruznych zeleninovych karbanatku.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    XMARGE: Z hrašky dělám obalovací těstíčko, není to moc hrachový.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    GINGERCAT: já mám ráda hrašku, v jídle to chtit podle mě není.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GINGERCAT: záleží jak v čem. Pohanka jako taková je fakt hodně výrazná, ale v té kaši mi to ani tolik nepřijde. Hlavně na zahuštění hrnce polévky stačí 2-3 lžíce
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    GINGERCAT: Aha, prý se dá ještě dobře zhušťovat mixovanou chuťově neutrální cuketou. Nebo kešu ořechy. Zatím nemám vyzkoušeno.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    GINGERCAT: Spíš vše vařím v základu rovnou tak, aby se zahušťovalo mixérem. Někdy použiju rozmixovanou syrovou bramboru, někdy trochu xantan gumy.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    KOCHANSKA_CH: já ji právě bezlepkovou dělám pro někoho, kdo nesmí cibuli, ale to mascarpone je super tip!

    TOOMIX: pohanka je bohužel dost cítit, má moc výraznou chuť, já zatím používala bezlepkovou Jizerku a jako dobrý, ale vyzkoušela bych i něco jiného, protože úplně ono to nebylo...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GINGERCAT: občas zahušťuju dětskou pohankovou kaší
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    GINGERCAT: Tady je rozmixovaná restovaná cibule s mascarpone, smetanou a vývarem, kopr a houby přidám potom.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    KOCHANSKA_CH: čím bezlepkově zahušťuješ?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Hodně dlouhé cuketové nudle s jemnými křehkými krůtími kousky v italské omáčce s bylinama. Zasněženo parmezánem.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Co s masem z vývaru: kuřecí haše na cibuli se slaninou - ochuceno jako prejt - se dvěma druhy kysaného zelí. Hodně karamelizované cibule a šalotky navrch.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Kulajda se ztraceným vejcem a zakysanou smetanou.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam