• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    celer přidávám, když si odšťavňuju ovoce a zeleninu, nejlepší kombinace pomeranč-jablko-mrkev-trochu řepy a právě trochu celeru, vůbec to tam není cítit.
    FITH
    FITH --- ---
    LOPIN: To delam taky,jen pozivam celer a mrkev 1:1 a nedavam cukr :o)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ANNNA: Je to mozny. Coz by vysvetlovalo, proc jsem ten normalni nezvladla pozrit.
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    Celer je supr syrovy nastrouhany a smíchaný s majonezou nebo zakysankou, troskou octa/citronu, cukru, soli a pepre a na cerstvy chleba. To nam delala mamka a delam si to dodnes.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BERUSKA_CA: na zeleninových hranolcích jsem se naučila jíst celer...
    skvělý je i do salátu - nastrouhaný a uvařený, s mrkví (tou jen čerstvou, nastrouhanou), kysanou smetanou a lžící tatarky, s bílým pepřem a solí
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    BERUSKA_CA: Nebyl ve smoothie spíš řapíkatý? Ten se v zahraničí používá víc a je celkově takový zeleninovější...
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Diky. Spilarizer mam!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BERUSKA_CA: Asi by taky šlo. Ale já mám slabost pro kuchyňský gerety, takže spiralizér a fritéza s panenským kokosovým olejem bez vůně, horké okapané posolit.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Nastrouhat skrabkou na brambory, zakapnout olejem (s cesnekem?) a upect nebo je v tom jiny figl?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BERUSKA_CA: Syrový ho snad ani nekonzumuju. Vařený nebo pečený je dobrý, pyré rovněž. Ale tyto extra tenké křupavé spirály byly zatím nejchutnější verze.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Obojí jednoduché. Předem uvaříš nebo upečeš řepu.
    Na pyré jsem ji nakrájela na kousky, v kastrólu zastříkla balsamicem prohřála a rozmixovala. V kafemlýnku jsem rozemlela pár zrn fenyklu pro vůni. Pyré jsem ještě trochu dosolila.
    Na tatarku nejdřív emulguješ majonézu, přidáš na jemno strouhanou řepu, eventuálně dokyselíš citronem, vařená je řepa dost sladká.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MAR_TINA: Diky, vyzkousim, mohlo by to projit. V Mexiku do nas lili zelene smoothie. V tom taky byl, ale to ostatni ho zatlacilo do pozadi a bylo to dobre.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BERUSKA_CA: nejmírnější mi řpijde vařený, pečený je super, ale nesnědla bych tolik hranolků jako z brambor. Doporučuju směs mrkev, pastňák, batát, celer.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Chutna peceny celer lip nez syrovy? Mam potrebu ho zaradit, ale v syrovem stavu ho fakt nezvladam a i me to mrzi.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Butter chicken

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: domácí tatarka s řepou a řepové pyré mě zajímají! Prosím, jak je děláš?
    Zrovna jsem přinesla dvě řepy a do polívky půjde jen jedna.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Masove koule se smetanovou omackou

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Pečený skotský lovený losos, příloha křupavé fritované celerové a mrkvové spirály. Pro chlapa aj pár bramborových hranolů. Domácí tatarka s řepou.

    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ILLUZE: ok
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Jehněčí z Bílých Karpat - marinovaná kotleta orestovaná a dopečená v troubě. K tomu pyré z červené řepy s balsamicem a fenyklem, lusky se slaninou, cibulí a česnekem.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam