• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BERUSKA_CA: na zeleninových hranolcích jsem se naučila jíst celer...
    skvělý je i do salátu - nastrouhaný a uvařený, s mrkví (tou jen čerstvou, nastrouhanou), kysanou smetanou a lžící tatarky, s bílým pepřem a solí
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BERUSKA_CA: Syrový ho snad ani nekonzumuju. Vařený nebo pečený je dobrý, pyré rovněž. Ale tyto extra tenké křupavé spirály byly zatím nejchutnější verze.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BERUSKA_CA: nejmírnější mi řpijde vařený, pečený je super, ale nesnědla bych tolik hranolků jako z brambor. Doporučuju směs mrkev, pastňák, batát, celer.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Chutna peceny celer lip nez syrovy? Mam potrebu ho zaradit, ale v syrovem stavu ho fakt nezvladam a i me to mrzi.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Butter chicken

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: domácí tatarka s řepou a řepové pyré mě zajímají! Prosím, jak je děláš?
    Zrovna jsem přinesla dvě řepy a do polívky půjde jen jedna.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Masove koule se smetanovou omackou

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Pečený skotský lovený losos, příloha křupavé fritované celerové a mrkvové spirály. Pro chlapa aj pár bramborových hranolů. Domácí tatarka s řepou.

    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ILLUZE: ok
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Jehněčí z Bílých Karpat - marinovaná kotleta orestovaná a dopečená v troubě. K tomu pyré z červené řepy s balsamicem a fenyklem, lusky se slaninou, cibulí a česnekem.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    JAJITA: To už jsme ve zdejším klubu tuhle probírali ,-) Zkus zajít pár stránek dozadu a už se k tomu, prosím, zase nevracejme. Děkuji :)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    KOCHANSKA_CH: můžu dotaz?
    jak se se zdravým jídlem pojí uzené?
    odpověď o domácím mě moc nepotěší ;)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Pokus o omáčku s cuketovým základem dopadl dobře. Uzená krkovica, křenovka a mandlový knedlík.

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    BUNDA:
    KOCHANSKA_CH:

    Btw moc dobry srdce delaj v lokalu. Stejne dobre mi tam jedou i ledvinky a jatra :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BUNDA: Ale je to houževnatý sval, v pomalým hrncu srdce pobyla asi 7 hodin a furt byla na skus. :-)
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    Kachni vikend.


    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOCHANSKA_CH: shodou okolností jsem v pátek také premiérově dělal vepřové srdce. Část guláš a zbytek se smetanovou omáčkou. Ale tvá verze vypadá moooc dobře.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Když už "musím" svačit = nevydržím do dalšího jídla překonat hlad.
    A přestanu být lenivá a fotit mobilem.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Salát ze zbytků a přebytků. Listí, cuketa, pečené brambory, kozí sýr, kaki a lanýžová pasta :)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dnes to není pro slabší povahy a mého muže, který nemusí pajšl a dyňu. Ale protože je v Německu, tak se podává divoké srdce! Vepřové. Omáčka: cibule, slanina, zelenina, víno, domáci bezcukerná povidla, sušené švestky a divoké koření. Přílohou pečená dýně šťouchaná s cibulí, ozdobou na přepuštěném másle restovaná bluma se skořicí. A kuřecí vývar s nastrouhanou zeleninou jako nudle.



    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    KOCHANSKA_CH: Z cukety dělám koprovku a ta cuketa tam opravdu není nijak cítit a koprovka chutná jako klasická koprovka.
    FITH
    FITH --- ---
    KOCHANSKA_CH: A taky je dobra jako pojivo do ruznych zeleninovych karbanatku.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    XMARGE: Z hrašky dělám obalovací těstíčko, není to moc hrachový.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam