• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ukrajinský boršč (ale rodilého jedlíka o tom radši nechci přesvědčovat :)

    LALAA
    LALAA --- ---
    Skořicovo-citronové sušenky

    LALAA
    LALAA --- ---
    Marinovaný losos s dresinkem z hořčice.

    AIJA
    AIJA --- ---
    KOCHANSKA_CH:
    Tomu se říkalo falešná humrová ponmazánka:-) Občas ji nastrouhám.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KOCHANSKA_CH: zkus, u nas ve vedlejsim malomeste je to bezny sortiment :D

    Jinak je to z masa Trebovle a maji lepsi / masitejsi nez v Makru.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    POHODAVOLE: Dobře to vypadá. Zebru jsem ještě nezkoušela. :-)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Vcera jsem zkousel zebra sous vide. Kamarad mi pujcil Anovu, ktera bohuzel zacala hned hucet, coz jsme vydrzeli asi tri hodiny na 75, tak jsem pak pridal jeste hodinu na cca 75 ve vodni lazni v troube + jsem je pak dodelaval asi pul hodky na 150+ v troube bez vody. Zebra byla mekka, ale zaroven stavnata. Tohle byl takovy asijsky experiment, takze jsem je delal s palivou sojovkou + jarni cibulka + cesnek + citronova trava. Vim, ze foto nevypada vabne, ale i pres to je to pro me zatim nejlepsi zebrovy vysledek :)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    LOPIN: To si z dětství pamatuju od tety, mívala to na chlebíčcích i s trochou mrkve. Musím to zkusit.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    celer přidávám, když si odšťavňuju ovoce a zeleninu, nejlepší kombinace pomeranč-jablko-mrkev-trochu řepy a právě trochu celeru, vůbec to tam není cítit.
    FITH
    FITH --- ---
    LOPIN: To delam taky,jen pozivam celer a mrkev 1:1 a nedavam cukr :o)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ANNNA: Je to mozny. Coz by vysvetlovalo, proc jsem ten normalni nezvladla pozrit.
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    Celer je supr syrovy nastrouhany a smíchaný s majonezou nebo zakysankou, troskou octa/citronu, cukru, soli a pepre a na cerstvy chleba. To nam delala mamka a delam si to dodnes.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BERUSKA_CA: na zeleninových hranolcích jsem se naučila jíst celer...
    skvělý je i do salátu - nastrouhaný a uvařený, s mrkví (tou jen čerstvou, nastrouhanou), kysanou smetanou a lžící tatarky, s bílým pepřem a solí
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    BERUSKA_CA: Nebyl ve smoothie spíš řapíkatý? Ten se v zahraničí používá víc a je celkově takový zeleninovější...
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Diky. Spilarizer mam!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BERUSKA_CA: Asi by taky šlo. Ale já mám slabost pro kuchyňský gerety, takže spiralizér a fritéza s panenským kokosovým olejem bez vůně, horké okapané posolit.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Nastrouhat skrabkou na brambory, zakapnout olejem (s cesnekem?) a upect nebo je v tom jiny figl?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BERUSKA_CA: Syrový ho snad ani nekonzumuju. Vařený nebo pečený je dobrý, pyré rovněž. Ale tyto extra tenké křupavé spirály byly zatím nejchutnější verze.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Obojí jednoduché. Předem uvaříš nebo upečeš řepu.
    Na pyré jsem ji nakrájela na kousky, v kastrólu zastříkla balsamicem prohřála a rozmixovala. V kafemlýnku jsem rozemlela pár zrn fenyklu pro vůni. Pyré jsem ještě trochu dosolila.
    Na tatarku nejdřív emulguješ majonézu, přidáš na jemno strouhanou řepu, eventuálně dokyselíš citronem, vařená je řepa dost sladká.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MAR_TINA: Diky, vyzkousim, mohlo by to projit. V Mexiku do nas lili zelene smoothie. V tom taky byl, ale to ostatni ho zatlacilo do pozadi a bylo to dobre.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam