• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Vcera jsem zkousel zebra sous vide. Kamarad mi pujcil Anovu, ktera bohuzel zacala hned hucet, coz jsme vydrzeli asi tri hodiny na 75, tak jsem pak pridal jeste hodinu na cca 75 ve vodni lazni v troube + jsem je pak dodelaval asi pul hodky na 150+ v troube bez vody. Zebra byla mekka, ale zaroven stavnata. Tohle byl takovy asijsky experiment, takze jsem je delal s palivou sojovkou + jarni cibulka + cesnek + citronova trava. Vim, ze foto nevypada vabne, ale i pres to je to pro me zatim nejlepsi zebrovy vysledek :)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    LOPIN: To si z dětství pamatuju od tety, mívala to na chlebíčcích i s trochou mrkve. Musím to zkusit.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    celer přidávám, když si odšťavňuju ovoce a zeleninu, nejlepší kombinace pomeranč-jablko-mrkev-trochu řepy a právě trochu celeru, vůbec to tam není cítit.
    FITH
    FITH --- ---
    LOPIN: To delam taky,jen pozivam celer a mrkev 1:1 a nedavam cukr :o)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ANNNA: Je to mozny. Coz by vysvetlovalo, proc jsem ten normalni nezvladla pozrit.
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    Celer je supr syrovy nastrouhany a smíchaný s majonezou nebo zakysankou, troskou octa/citronu, cukru, soli a pepre a na cerstvy chleba. To nam delala mamka a delam si to dodnes.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BERUSKA_CA: na zeleninových hranolcích jsem se naučila jíst celer...
    skvělý je i do salátu - nastrouhaný a uvařený, s mrkví (tou jen čerstvou, nastrouhanou), kysanou smetanou a lžící tatarky, s bílým pepřem a solí
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    BERUSKA_CA: Nebyl ve smoothie spíš řapíkatý? Ten se v zahraničí používá víc a je celkově takový zeleninovější...
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Diky. Spilarizer mam!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BERUSKA_CA: Asi by taky šlo. Ale já mám slabost pro kuchyňský gerety, takže spiralizér a fritéza s panenským kokosovým olejem bez vůně, horké okapané posolit.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Nastrouhat skrabkou na brambory, zakapnout olejem (s cesnekem?) a upect nebo je v tom jiny figl?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BERUSKA_CA: Syrový ho snad ani nekonzumuju. Vařený nebo pečený je dobrý, pyré rovněž. Ale tyto extra tenké křupavé spirály byly zatím nejchutnější verze.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Obojí jednoduché. Předem uvaříš nebo upečeš řepu.
    Na pyré jsem ji nakrájela na kousky, v kastrólu zastříkla balsamicem prohřála a rozmixovala. V kafemlýnku jsem rozemlela pár zrn fenyklu pro vůni. Pyré jsem ještě trochu dosolila.
    Na tatarku nejdřív emulguješ majonézu, přidáš na jemno strouhanou řepu, eventuálně dokyselíš citronem, vařená je řepa dost sladká.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MAR_TINA: Diky, vyzkousim, mohlo by to projit. V Mexiku do nas lili zelene smoothie. V tom taky byl, ale to ostatni ho zatlacilo do pozadi a bylo to dobre.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BERUSKA_CA: nejmírnější mi řpijde vařený, pečený je super, ale nesnědla bych tolik hranolků jako z brambor. Doporučuju směs mrkev, pastňák, batát, celer.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Chutna peceny celer lip nez syrovy? Mam potrebu ho zaradit, ale v syrovem stavu ho fakt nezvladam a i me to mrzi.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Butter chicken

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: domácí tatarka s řepou a řepové pyré mě zajímají! Prosím, jak je děláš?
    Zrovna jsem přinesla dvě řepy a do polívky půjde jen jedna.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Masove koule se smetanovou omackou

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Pečený skotský lovený losos, příloha křupavé fritované celerové a mrkvové spirály. Pro chlapa aj pár bramborových hranolů. Domácí tatarka s řepou.

    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ILLUZE: ok
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Jehněčí z Bílých Karpat - marinovaná kotleta orestovaná a dopečená v troubě. K tomu pyré z červené řepy s balsamicem a fenyklem, lusky se slaninou, cibulí a česnekem.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    JAJITA: To už jsme ve zdejším klubu tuhle probírali ,-) Zkus zajít pár stránek dozadu a už se k tomu, prosím, zase nevracejme. Děkuji :)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    KOCHANSKA_CH: můžu dotaz?
    jak se se zdravým jídlem pojí uzené?
    odpověď o domácím mě moc nepotěší ;)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Pokus o omáčku s cuketovým základem dopadl dobře. Uzená krkovica, křenovka a mandlový knedlík.

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    BUNDA:
    KOCHANSKA_CH:

    Btw moc dobry srdce delaj v lokalu. Stejne dobre mi tam jedou i ledvinky a jatra :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BUNDA: Ale je to houževnatý sval, v pomalým hrncu srdce pobyla asi 7 hodin a furt byla na skus. :-)
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    Kachni vikend.


    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOCHANSKA_CH: shodou okolností jsem v pátek také premiérově dělal vepřové srdce. Část guláš a zbytek se smetanovou omáčkou. Ale tvá verze vypadá moooc dobře.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Když už "musím" svačit = nevydržím do dalšího jídla překonat hlad.
    A přestanu být lenivá a fotit mobilem.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam