• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MONROE: ja uz budu dělat jen v troubě. Nedávno jsem zkoušel sous vide a maximálně jsem ho pak dojebal v troubě, až mi ho bylo líto. Na pánvi se mi zas rozpadá, ale to můze bejt rukama samozřejmě :-D
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    LUCIASHECK: fer! catni..by slo...pomeranc, chilli, skorice...ok:) Dik!
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    SARAJ: tak to catni muzes udelat i pikantnejsi, ne do sladka... zaprvy ti vydrzi, zadruhy se k masu hodi :)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    LUCIASHECK: ja prave nechci uz nic sladkeho:/ si rikam, jestli nejak veprove...
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    SARAJ: upect se slaninou, udelat peceny s medem, rumem, skorici a vanilkovou zmrzlinou, udelat povidla/catni, ...
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    Damy, kamaradum odesel mrazak a mam doma svestky, hodne svestek. Jedno baleni jsem akorat umorila na makovo svestkovej kolac, ale co dal..
    sladkyho uz mame dost...jeeej, Vanoce...si rikam, jak to vyuzit..cca kilo se stavou..blizi se Silvestr, nalozit nejak maso?
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    WRIGLEY: Já to dělám, když připravuju něco jako ceviche na různý způsoby. Funguje u jemných bílých ryb, ale zrovna u toho lososa je i dobře vidět, jak to maso zmatní a zesvětlá. Ale toho já teda nejradši jen syrovýho, bez čehokoli :) Každopádně pokapání citrónovou šťávou není plnohodnotná úprava, že by to jako "stačilo" u těch ryb, který se nejí bez tepelné úpravy.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LUCIASHECK: ještě vykuchat, prosím :)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    WRIGLEY: u spousty ryb je dostatečná příprava i "ulovit"
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    MAR_TINA: mozna zpet k veci - zkousela jsi nekdy upravit pred snedenim rybu jen tim citronem? pry je to dostatecna priprava...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MONROE: Já hloupá se zase nechala nachytat. Takže buď lžeš tady
    MONROE: nebo lžeš tady MONROE: .

    Dost, nechám si svou energii někomu radit pro jiné.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    LALAA: Děkuji! :))
    LALAA
    LALAA --- ---
    ILLUZE: Jasně:) dělám je podle receptu ze stránek kublanka.cz - posílám odkaz:)

    Kublanka vaří doma - Snídaňové housky
    http://www.kublanka.cz/index/snidanove_housky
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Pokud byl v noci naložený v citronu, částečně už se "povařil" a maso se bude rozpadat. Dala bych ho do toho papíru nebo alobalu do trouby, na pánvi by se mohl rozsypat na drť.
    TERA79
    TERA79 --- ---
    MONROE: Ještě ho můžeš udělat jen v troubě. Zabal do pečícího papíru, tak jak ho máš přichystaného (ale jak píše Daglu, losos se nenakládá, resp. jsem o tom nikdy neslyšela), jako když ti v cukrárně zabalí zákusky, a peč. Chutná to také skvěle. Pořádáme tuto verzi méně často, mému manšaftu chutná víc na pánvi. Ale zase v troubě připravíš zároveň více porcí. Dobrou chuť!
    DAGLU
    DAGLU --- ---
    A losos se nenakládá.
    DAGLU
    DAGLU --- ---
    MONROE: Jen zprudka opect na pánvi, staci 5 minut z každé strany.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    SARAJ: Mám to stejně. :D a ještě nám hitů toho dost zbývá. Ale už jen pár dnů a pak to hlavně taky nebudu chtít ani vidět. :)
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    FITH: super, díky. Já to myslím ještě s nějakou menší dávkou vyzkouším zítra a co z toho vznikne, to dám místo rohlíků do játrových knedlíčků.
    FITH: tak tohle by mě napadlo, klasické hrnkové jsem asi dvakrát v životě dělala :-)
    FITH
    FITH --- ---
    GINGERCAT: Jeste drobna poznamka,nejlepsi je rovny hrnek.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam