• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Silný hovězí kostní vývar se zeleninovými nudlemi a hráškem. A po návratu od mohamedánů prase. Vepřoví vrabci s kysaným zelím, mandlovým knedlíkem a fritovanou cibulí.



    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    a dýňová, moje oblíbená

    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    minestrone s fazolkami a baby špenátem

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A výsledek s dipem.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    No a něco na poslední chvíli na dnešní večer,-)
    Možná to spíše patří do Babicária (aneb akce "hele, tohle bude za chvíli expirovat a tohle o víkendu), ale je to tedy pekelně dobré ,-)



    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Dnes oběd - špagety s lososem, smetanou, bazalkou a Parmezánem.

    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    DAVE_PAGE: stary recept pravi, ze se ledvinky maji odblanit a pak pres noc namacet v mlece. jen pro inspiraci, pry to vyplavi skodliviny...
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    POHODAVOLE: dik :)

    delal jsem to z 3 ledvin. Ty rozkrojit a vsechno bile z toho odrezat pryc. Pak ledvinky nakrajet na nudlicky a min. 2x2min prevarit ve varici osolene vode.

    3 mensi cibulky nakrajet na jemno a osmazit na sadle do hneda. Hodne do tmava... Potom k cibulce prisypat 1 lzici hladke mouky a zase zarestovat do hnede barvy. Prisypat 1-2 lzicky drceneho kminu a nalit 0.5l vyvaru nebo vody a pridat ty nakrajene a sparene ledvinky. Varit 45 minut. dochutit soli a peprem.

    Vysledek dost zavisi na tom, jak moc osmazis tu cibulku a mouku do tmave barvy.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DAVE_PAGE: jak se dělají pls? Já si je dávám akorát v lokálu, kde jsou top a vypadají podobně jako tvoje :-)
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    Taky klasika - ledvinky na cibulce :-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: Strašně jednoduše :)
    Kýtu nakrájíš na plátky, opepříš, osolíš a posypeš kmínem.
    Nadrobno nakrájíš cibuli, osmahneš ji na trošce oleje (já dávám fakt jen nejnutnější množství), na tom osmahneš tu kýtu. Zaliješ ji na půl prstu vodou (používám nízký co nejširší hrnec), zakryješ poklicí a cca 1,5 hod. dusíš.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ILLUZE: a dojezd zbytků - tentokrát s rýžovými nudlemi, paprikou (muži chilli)

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: jak se to dělá? To by asi muž jedl :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LALAA: ty dělám taky, jsou výborné. Jen mě u Kublanky dráždí to zjevné OCD, ty zbytečně přesné obskurní gramáže :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Jo a dnes jednoduchá klasika - vepřová kýta na kmínu a cibuli, rýže.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    LALAA: u nás na bulky boduje Koko :) http://www.menudomu.cz/domaci-houska-bulka-brioska-na-burger/
    ale vyzkouším, díky za tip :)
    LALAA
    LALAA --- ---
    ILLUZE: asi tak kolem těch 25 g bych řekla.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    LALAA: Kolik dáváš těch čerstvých? 25 g?
    LALAA
    LALAA --- ---
    ILLUZE: ještě od Kublanky dělám burgerovy bulky,na fotce s jehněčím hamburgerem,taky výborný a dají se i zamrazit.

    LALAA
    LALAA --- ---
    ILLUZE: Pěkný:-) je fakt, že já je dělám vždycky s čerstvým droždím a s kynutím nejsou problémy,tak možná to bylo tím sušeným..
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A socialistické rohlíky ,-) Recept získán kdysi tady na Nyxu.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    No a jak teď odmítám chodit nakupovat, opět vlastní zásoby...
    Pšeničnožitný chléb s chia a sezamem, rybičková pomazánka s Lučinou.


    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    LALAA: ještě jednou děkuji :)
    registruji mezi oblíbené recepty :)
    chutnají fakt výborně, taková sytá mléčná chuť...
    ale tedy byly napínavé do konce - vůbec těsto nechtělo kynout, vyběhly v doslova posledních 7 minutách v troubě (a to jsem je nechávala dokynout i natvarované pod utěrkou na plechu)


    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MONROE: ja uz budu dělat jen v troubě. Nedávno jsem zkoušel sous vide a maximálně jsem ho pak dojebal v troubě, až mi ho bylo líto. Na pánvi se mi zas rozpadá, ale to můze bejt rukama samozřejmě :-D
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    LUCIASHECK: fer! catni..by slo...pomeranc, chilli, skorice...ok:) Dik!
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    SARAJ: tak to catni muzes udelat i pikantnejsi, ne do sladka... zaprvy ti vydrzi, zadruhy se k masu hodi :)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    LUCIASHECK: ja prave nechci uz nic sladkeho:/ si rikam, jestli nejak veprove...
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    SARAJ: upect se slaninou, udelat peceny s medem, rumem, skorici a vanilkovou zmrzlinou, udelat povidla/catni, ...
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    Damy, kamaradum odesel mrazak a mam doma svestky, hodne svestek. Jedno baleni jsem akorat umorila na makovo svestkovej kolac, ale co dal..
    sladkyho uz mame dost...jeeej, Vanoce...si rikam, jak to vyuzit..cca kilo se stavou..blizi se Silvestr, nalozit nejak maso?
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    WRIGLEY: Já to dělám, když připravuju něco jako ceviche na různý způsoby. Funguje u jemných bílých ryb, ale zrovna u toho lososa je i dobře vidět, jak to maso zmatní a zesvětlá. Ale toho já teda nejradši jen syrovýho, bez čehokoli :) Každopádně pokapání citrónovou šťávou není plnohodnotná úprava, že by to jako "stačilo" u těch ryb, který se nejí bez tepelné úpravy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam