• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LALAA: ty dělám taky, jsou výborné. Jen mě u Kublanky dráždí to zjevné OCD, ty zbytečně přesné obskurní gramáže :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Jo a dnes jednoduchá klasika - vepřová kýta na kmínu a cibuli, rýže.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    LALAA: u nás na bulky boduje Koko :) http://www.menudomu.cz/domaci-houska-bulka-brioska-na-burger/
    ale vyzkouším, díky za tip :)
    LALAA
    LALAA --- ---
    ILLUZE: asi tak kolem těch 25 g bych řekla.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    LALAA: Kolik dáváš těch čerstvých? 25 g?
    LALAA
    LALAA --- ---
    ILLUZE: ještě od Kublanky dělám burgerovy bulky,na fotce s jehněčím hamburgerem,taky výborný a dají se i zamrazit.

    LALAA
    LALAA --- ---
    ILLUZE: Pěkný:-) je fakt, že já je dělám vždycky s čerstvým droždím a s kynutím nejsou problémy,tak možná to bylo tím sušeným..
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A socialistické rohlíky ,-) Recept získán kdysi tady na Nyxu.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    No a jak teď odmítám chodit nakupovat, opět vlastní zásoby...
    Pšeničnožitný chléb s chia a sezamem, rybičková pomazánka s Lučinou.


    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    LALAA: ještě jednou děkuji :)
    registruji mezi oblíbené recepty :)
    chutnají fakt výborně, taková sytá mléčná chuť...
    ale tedy byly napínavé do konce - vůbec těsto nechtělo kynout, vyběhly v doslova posledních 7 minutách v troubě (a to jsem je nechávala dokynout i natvarované pod utěrkou na plechu)


    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MONROE: ja uz budu dělat jen v troubě. Nedávno jsem zkoušel sous vide a maximálně jsem ho pak dojebal v troubě, až mi ho bylo líto. Na pánvi se mi zas rozpadá, ale to můze bejt rukama samozřejmě :-D
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    LUCIASHECK: fer! catni..by slo...pomeranc, chilli, skorice...ok:) Dik!
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    SARAJ: tak to catni muzes udelat i pikantnejsi, ne do sladka... zaprvy ti vydrzi, zadruhy se k masu hodi :)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    LUCIASHECK: ja prave nechci uz nic sladkeho:/ si rikam, jestli nejak veprove...
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    SARAJ: upect se slaninou, udelat peceny s medem, rumem, skorici a vanilkovou zmrzlinou, udelat povidla/catni, ...
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    Damy, kamaradum odesel mrazak a mam doma svestky, hodne svestek. Jedno baleni jsem akorat umorila na makovo svestkovej kolac, ale co dal..
    sladkyho uz mame dost...jeeej, Vanoce...si rikam, jak to vyuzit..cca kilo se stavou..blizi se Silvestr, nalozit nejak maso?
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    WRIGLEY: Já to dělám, když připravuju něco jako ceviche na různý způsoby. Funguje u jemných bílých ryb, ale zrovna u toho lososa je i dobře vidět, jak to maso zmatní a zesvětlá. Ale toho já teda nejradši jen syrovýho, bez čehokoli :) Každopádně pokapání citrónovou šťávou není plnohodnotná úprava, že by to jako "stačilo" u těch ryb, který se nejí bez tepelné úpravy.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LUCIASHECK: ještě vykuchat, prosím :)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    WRIGLEY: u spousty ryb je dostatečná příprava i "ulovit"
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    MAR_TINA: mozna zpet k veci - zkousela jsi nekdy upravit pred snedenim rybu jen tim citronem? pry je to dostatecna priprava...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam