• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BERUSKA_CA: Přistaň, tak za týden, v Brně, naškubu ti. :-D
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Ja chci medveda! Hodne medveda!
    Jsem schopna ho jist i jen tak, jako koza.
    GONCCHA
    GONCCHA --- ---
    APRILMOUSE: super,diky !
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TERA79: Bílej loupu, u zelenýho jen odkrojím dřevnatej spodek, je-li třeba. Dá se vařit nastojato ve speciálním hrncu, ale já to zjednodušuju. Odříznu hlavičky a dám stranou, na pařák dám vařit spodky, po chvíli přidám i hlavičky, které se vaří rychleji, tak aby nebyly na sračku. Var stačí jen chvíli, kontrolně píchám nožem, aby chřest zůstal al dente. Pak zvednu pařák a propláchnu chřest studenou vodou, aby se zastavil var a zůstal zelenej. (ale není to nezbytné) Sítko vrátím zpět na horkou vodu, chřest se zas trochu zahřeje pod poklicí.

    K takto připravenému chřestu dělám různý omáčky, sýrový, smetanový, holandskou, tatarskou.

    Další možnost je chřest obalit slaninou a krátce zapéct.

    Chřest je výbornej aj na syrovo do salátů.

    A naprosto výborná je polívka - chřestový smetanový krém s trochou medvědího česneku třeba.
    Mmch - medvěd u nás na jihu už leze, včera jsem z lesa donesla kontrolní vzorek.

    Vygůglilo by se spoustu pokrmů jistě.

    Po chřestu páchne moč, tak se nelekni. :-)
    BAAL
    BAAL --- ---
    Uz jsem dlouho pomalej hrnec pouzil k jeho pravemu sousvide ucelu, takze cas zase pouzit igelitak a vakuovacku

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    APRILMOUSE: akorat jsem pulku mouky nahradila celozrnnou a misto slehacky dala cottage a trosku ricotty, abych se dostala na gramy slehacky :-)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    TERA79: bohate staci olej , sul, pepr a na gril..
    GONCCHA
    GONCCHA --- ---
    APRILMOUSE: vsechny tyto suroviny mam prave doma, ale nemela jsem napad co s nimi :) muzes prosim napsat recept? diky
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    TERA79: Ted jsem strcila chrest do polivky. Podle navodu australske babicky odlomim ten konec. Chytnu za stopku a konec a ohnu, kde se to ulomi, taodtud uz je to dobre.
    Jinak ho jim s lososem a tak vseobecne s rybami. Pripadne k nadivanym kurecim prsickum.
    TERA79
    TERA79 --- ---
    Startuje chřest, chtěla bych mu dát zase šanci, nějak k němu neumím najít cestu. Je to tu vždycky i s těmi luxusními fotkami žravého jídla, teď např. Kochanska, tak mě to zase láká.

    KOCHANSKA_CH: Mohu se tedy zeptat, jak si hraješ s chřestem, prosím?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOCHANSKA_CH: Vesnek obcas dam. Vyborny je cesnekove lupinky provarit. Vino zkusim :)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Dresing obsahuje cashew butter, ocet, trochu vody a habanero extrakt,

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KOC256: Do sýrové omáčky se hodí nasekat čerstvé byliny a přidat trochu bílého vína, neuškodí bílý pepř a sušený česnek.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KOC256: Tak to se ti můžu přiznat, že jsem tam zapracovala aj přepuštěné máslo, na kterém se dělala mrkev.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOCHANSKA_CH: Jsem rad ze to delame stejne. Tuk mi nevadi :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KOC256: Ve smetaně (použita 33%) rozpoustíš libovolný sýr. Potřebovala jsem zlikvidovat rokfór. Pro hustotu do omáček pridávám aj mascarpone. Jistě existují i nizkotučné varianty. :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOCHANSKA_CH: Jak delas syrovku? Ja ve smetane 19% rozpustim nivu, pripadne grand moravia...
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KOCHANSKA_CH: U takovych fotek me napada, ze by se auditko melo prejmenovat na “Zatisi s vinem”.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Losos, zelenina, opečené brambory, sýrová omáčka, veltlín.

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    APRILMOUSE: vypadá luxusně!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam