• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    APRILMOUSE: dneska jsem to chtela uvarit, ale neproslo to / muz nemusi kasi a kure, ehm/ takze se tesim na pristi vikend - je fuc, tak si to uvarim pro sebe, muhaha:D
    jinak snad poprve dojizdim zasoby nausenych hub, zazrak... bylo hovezi na houbach...udelam jeste par bramboracek a muzu se tesit na dalsi houbovou sezonu:)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    WRIGLEY: klasika kase, porce pro me byla 130 g syrových brambor a 100 g celeru, uvarit v osolene vode, slila, rozstouchala, pridala zdibek masla a 100 ml ohrateho mlika, rozslehala jsem to rucne, aby to nebylo moc na maderu, ale spis kouskovate. Dosolila :-) nic svetoborneho.
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    APRILMOUSE: jaky je recept na tu kasi?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Zelňača z vývaru z uzeného ocásku s domácím creme fraiche.
    Panenka s fritovanýma bramborama a celerovými chipsy, zaleželé tzatziky z přebytku vykapaného kefíru, severského jogurtu viili a creme fraiche. Kopr, mladý česnek a medvěd.





    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    Mala druha vecere - salat z cerveny repy se zakysankou a kozim syrem, varena brambora, ricotta a petrzel

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Hlíva /domácí až lesní :D/ pečená s kuřecím masem na česneku, bramborovo-celerová kaše. Teda obvzlášt ta kaše je prostě geniální! :)

    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    KOZINA: Ten jsem si uplacala na keramickym kurzu :D
    KOZINA
    KOZINA --- ---
    SAT_ANN: super talíř!!!
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    Vecerni kejda - zeleninovy rychlokari, soba nudle s cibuli a sojovkou a rozsmelcovany vareny vejce

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Vcera jsme zkouseli prvne domaci testoviny. Asi jsem blbe zamichal testo, protoze spagety nesly udelat, ale tyhle sirsi byly taky dobry, i kdyz se mi na sebe lepily.

    FITH
    FITH --- ---
    Predkrm,jazyk ala Asie :o)

    FITH
    FITH --- ---
    kruti koule plnene mrkvi v syrove omacce a kvetakove rizoto

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BERUSKA_CA: Přistaň, tak za týden, v Brně, naškubu ti. :-D
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Ja chci medveda! Hodne medveda!
    Jsem schopna ho jist i jen tak, jako koza.
    GONCCHA
    GONCCHA --- ---
    APRILMOUSE: super,diky !
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TERA79: Bílej loupu, u zelenýho jen odkrojím dřevnatej spodek, je-li třeba. Dá se vařit nastojato ve speciálním hrncu, ale já to zjednodušuju. Odříznu hlavičky a dám stranou, na pařák dám vařit spodky, po chvíli přidám i hlavičky, které se vaří rychleji, tak aby nebyly na sračku. Var stačí jen chvíli, kontrolně píchám nožem, aby chřest zůstal al dente. Pak zvednu pařák a propláchnu chřest studenou vodou, aby se zastavil var a zůstal zelenej. (ale není to nezbytné) Sítko vrátím zpět na horkou vodu, chřest se zas trochu zahřeje pod poklicí.

    K takto připravenému chřestu dělám různý omáčky, sýrový, smetanový, holandskou, tatarskou.

    Další možnost je chřest obalit slaninou a krátce zapéct.

    Chřest je výbornej aj na syrovo do salátů.

    A naprosto výborná je polívka - chřestový smetanový krém s trochou medvědího česneku třeba.
    Mmch - medvěd u nás na jihu už leze, včera jsem z lesa donesla kontrolní vzorek.

    Vygůglilo by se spoustu pokrmů jistě.

    Po chřestu páchne moč, tak se nelekni. :-)
    BAAL
    BAAL --- ---
    Uz jsem dlouho pomalej hrnec pouzil k jeho pravemu sousvide ucelu, takze cas zase pouzit igelitak a vakuovacku

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    APRILMOUSE: akorat jsem pulku mouky nahradila celozrnnou a misto slehacky dala cottage a trosku ricotty, abych se dostala na gramy slehacky :-)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    TERA79: bohate staci olej , sul, pepr a na gril..
    GONCCHA
    GONCCHA --- ---
    APRILMOUSE: vsechny tyto suroviny mam prave doma, ale nemela jsem napad co s nimi :) muzes prosim napsat recept? diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam