• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MAR_TINA: pořád lepší, než skleněné kouřové talíře :)
    TESSS
    TESSS --- ---
    MAR_TINA: bila patri na steny a na jidelni nadobi. Jak ja ti rozumim ;)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MHLAVAC:
    MHLAVAC: jídla děláš moc pěkná, ale prosím tě, pořiď si bílé talíře. Prosím za všechny ty mrtvé kravičky, kachničky a králíčky.
    MHLAVAC
    MHLAVAC --- ---
    KOC256: Nakrájíš střední cibuli, osmažíš ji na sádle, přidáš pokrájenou hlávku červeného zelí, podliješ cca 500 ml červeného vína, osolíš, přikryješ pokličkou, občas promícháš, když je zelí měkké, ale stále hezky na zkus (žádná kejda jako ze sáčku), pak už se jen přidá cca půl polévkové lžíce mleté skořice (ideální je rovnou s vínem dát skořici celou a ne mletou) a lusk vanilky na cca posledních 10 min dušení. Pokud chceš, můžeš zahustit moukou, ale já mám raději bezlepkovou variantu, kdy vezmu cca 1/4 z toho, co je v hrnci a rozmixuji, podliji to zbytkem vína a redukuji víno do "ztracena", aby zůstala pěkná barva a tím pak to zelí zahustím. Stačí takhle? :-)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Ja bych se rada odcervovala tim vinem.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MHLAVAC: Tecept pls!
    MHLAVAC
    MHLAVAC --- ---
    KOC256: Červené zelí dochucené skořicí, vanilkou a cukrem, dušené na červeném víně. Takový malý zázrak ke kachně.
    MHLAVAC
    MHLAVAC --- ---
    A druhé málo z uplynulého víkendu. Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem a bruslícím terčem.

    KOC256
    KOC256 --- ---
    MHLAVAC: Co je skoricove zeli ?
    MHLAVAC
    MHLAVAC --- ---
    Něco málo z víkendu... kachna s variací domácích knedlíků a poctivé skořicové zelí z hlávky a ne z pytlíku.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Opečená sekaná z mrazáku, brokolicová kaše se smetanou, mascarpone a česnekem, tzatziky, salát. Svatovařinecké rosé Spielberg. Díky množství syrového česneku v brokolici a tzatzikách jsme zřejmě řádně odčerveni. :-)

    WERKA
    WERKA --- ---
    Kvásková bulka (od Kabáta) + hummnus (vlastní výroba) s naťovou cibulkou a cherry rajčaty

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    WRIGLEY: klasika kase, porce pro me byla 130 g syrových brambor a 100 g celeru, uvarit v osolene vode, slila, rozstouchala, pridala zdibek masla a 100 ml ohrateho mlika, rozslehala jsem to rucne, aby to nebylo moc na maderu, ale spis kouskovate. Dosolila :-) nic svetoborneho.
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    APRILMOUSE: jaky je recept na tu kasi?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Zelňača z vývaru z uzeného ocásku s domácím creme fraiche.
    Panenka s fritovanýma bramborama a celerovými chipsy, zaleželé tzatziky z přebytku vykapaného kefíru, severského jogurtu viili a creme fraiche. Kopr, mladý česnek a medvěd.





    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    Mala druha vecere - salat z cerveny repy se zakysankou a kozim syrem, varena brambora, ricotta a petrzel

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Hlíva /domácí až lesní :D/ pečená s kuřecím masem na česneku, bramborovo-celerová kaše. Teda obvzlášt ta kaše je prostě geniální! :)

    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    KOZINA: Ten jsem si uplacala na keramickym kurzu :D
    KOZINA
    KOZINA --- ---
    SAT_ANN: super talíř!!!
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    Vecerni kejda - zeleninovy rychlokari, soba nudle s cibuli a sojovkou a rozsmelcovany vareny vejce

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam