• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    LALAA: Respekt tobe, to bych nedala :).
    LALAA
    LALAA --- ---
    Fitness talíře aneb po porodu zpátky do formy;-)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    O víkendu bylo hodně špatný jídlo v hospodách a přemíra alkoholu, inu motosraz. Mým střevům to způsobilo obtíže, tak jsem zařadila na 36 hodin půst a toto je návratové jídlo. :-)
    Mrkvovo batátový krém ze silného drůbežího vývaru a kefír s banánem, jahodama a bylinama.



    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Úterý.

    CHARIZMATIK
    CHARIZMATIK --- ---
    CHARIZMATIK: omlouvám se za velikost. Kdyžtak smazejte. ;)
    CHARIZMATIK
    CHARIZMATIK --- ---
    Klasický hovězí guláš.
    Použil jsem tentokrát hovězí krk. Normálně používám výřez z pupku (doporučuji řezníka na náměstí v Jílovém u Prahy).
    Jasně... Tintěra se jmenuje. Jinak nic neobvyklého. Jen jsem ho dělal asi 5h... Klasika na kamnech.
    Cibulka a chilli na závěr. :)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DEVIL: Spiralizer z Tescomy.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KOCHANSKA_CH: jakej domaci robot ti sere ty uhledny cuketovy nudle pls?
    ELUSIVE
    ELUSIVE --- ---
    Hovězí tataráček a domácí sezamovomandlove krekry..

    WERKA
    WERKA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Já cuketové nudle vždycky jen blanšírovala. To prohřátí s česnekem je dobrý nápad (a sušená rajčata nikdy neškodí) - nevím, proč jsem na to nepřišla sama :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Nudle z cukety prohřáté na polotvrdo na v přepuštěném másle orestovaném česneku, rozmarýnu a sušených rajčatech, boloňská omáčka se spoustou čerstvých bylin, trocha parmezánu. Lupení z protrhávky na zahradě, tokajské.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Uzená polévka s bramborem, najoránou a růžičkama kapusty.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Ten kydanec je mleté hovězí ve smetanovém zelí, vařená řepa s kysaným zelím v domácí majonéze.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Mám od sestry jehněčí kosti na vývar, jsou fakt bio. Ale když se nesebere tuk z vychladlého vývaru, tak je baranina trochu cítit, tudíž se vývar hodí jako základ pro výraznější polévky. Zde frankfurtská s párkem. Už mám čerstvou majoránu, to polévku taky pozvedne.

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Žádná velká kreativa, ale dostala jsem obrovskou chuť na nějaké drůbky. Takže jsem ulovila vepřové srdce, uvařila, z kousku vývaru udělala takovou "na paprice" omáčku, k tomu pohanka a restovaná cuketa s česnekem na másle. Jako.. vylízala jsem i talíř :)

    XMARGE
    XMARGE --- ---
    TESSS: ne ne, takhle je to přirozeně zbarvené... od porku, másla a určitě na tom budou mít podíl i brambory.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Pondělí.

    TESSS
    TESSS --- ---
    XMARGE: co je za zou zlutou barvou? Kurkuma?
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    A v poslední době začínáme jet v pomazánkách, neboť jakmile upeču čerstvý kváskový chléb, padne první den alespoň půlka krajíce..:o)) Tahle je z avokáda a vajec natvrdo.

    XMARGE
    XMARGE --- ---
    A já přihodím třeba jednu výbornou polévku z pórku:o)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    K tomu salát se s naloženými rajčaty a krevety na česnekovém másle a vymačkané pomerančové šťávě.



    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam