• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOCHANSKA_CH:
    :D
    Máím stejnou zkušenost. koule jsem ve švédsku ztkoušel od Malme po Luleu ale nejlepší jsou pořád v IKEY v Ostravě :D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Při nedávné cestě po Skandinávii jsem byla výrazně zklamaná z tamních masových koulí. Ať je podávali v restauraci s obsluhou nebo v samoobslužném bufetu na benzínce, vždy to byly jen obarvený rohlíky se stopami masové příchutě z kvasnicového extraktu.
    I zakoupila jsem kvalitní bio hovězí ořez, nechala semlít a koule vytvořila s tunou čerstvé majorány, vajca, cibule a česneku. Na vyžádání drahého, co miluje tradiční jídla, jsem na zeleninové posteli upekla aj pár plněných paprik. Část zeleniny s výpekem je rozmixována na zahuštění omáčky, podáváno s čerstvě kopanýma novýma bramborama od sedláka.



    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Satay polevka podle kamu

    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KOCHANSKA_CH: Květák s pestem! Super nápad.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Novinka od Grusovky.
    Drůbeží minutka (krůtí prso) na vařeném květáku se špenátovým pestem. Řepa a Ryzlink to podtrhly.

    KOC256
    KOC256 --- ---
    Salat ze zluteho melounu s cerstvou bazalkou k prirodni panence.

    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Syrova polevka. Je nejaka jednodussi?

    KOC256
    KOC256 --- ---
    Snidane :).

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KASUMI: Ano! :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KOCHANSKA_CH: Grilovani rikas?:)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dnes je v plánu odpolední grilování, tak jsme si dopřáli snídani. Omeleta, rajčatový salát s cibulí a špenátem, domácí živý kefír ochucený banánem a nepraženým kakaem.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ANNNA: To já aj kuchařkou zalistuju, pro inspiraci. Taky se dívám někdy na pořady o vaření. :-)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    XMARGE: Je to tak... kuchařek mám půl police, ale když dojde na lámání chleba a hledání aktuální inspirace, stejně sednu k internetu a oblíbeným blogům...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Hovězí hrudí s kostí jsem s bylinama, cibulí a zázvorem 20 hodin trápila v Crockpotu, tak vznikl silný vývar a trhané hovězí prohřáté s jarním česnekem. Rajská je ze dvou cibulí (červená i bílá) dvou mrkví, plechovky drcených rajčat a protlaku. Plus velká hrst sekaných italských bylin s česnekem, ředěno vývarem. Mrkev a cibule způsobí, že je omáčka dostatečně sladká, ve finále stačí trocha skořice. Muž měl za přílohu ňoky, já zbytek květáku.
    Kořenovou zeleninu nakostkuju, orestuju na přepuštěném másle a povařím s vývarem. Sypáno čerstvou majoránou, petrželí a masem. :-) V tom vedru servíruju spíš vlažnou.



    WERKA
    WERKA --- ---
    XMARGE: Potvrzuji, že tvůj blog rozhodně oceňuji. Kuchařky nekupuju, ale inspirace na netu hledám dost často (a ty jsi dobrý zdroj :-))
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    KOCHANSKA_CH: Na kuchařku se vykašli, to dneska vydává každej ( i já mohla, ale odmítla):oD Založ si blog a házej to tam! Myslím, že to lidi fakt ocení.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KASUMI: Riskni, teď má brynza největší sílu z čerstvé trávy a bylin z pastvy. :-)

    WHATEVER: No, kuchařku dnes vydává kde kdo, já se nepřipojím. Vlastně si to sem fotím jako seznam, co vařit, se stručným popisem. A trvalo to, protože furt žiju v přesvědčení, že jídlo se nefotí. A hlavně neháže na FB - divejte, vařila jsem, žrala jsem v hospodě, jako by život byl jinak prázdnej. Výjimku dělám jen v auditoriích speciálně o stravě z mého výživového vkusu, když vyhlásí jako téma nějakou potravinu a mám s ní fotky v archivu. A tady. :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KOCHANSKA_CH: Hmmmmm
    Ze bych riskla po delsi dobe mlecne?:)
    WHATEVER
    WHATEVER --- ---
    KOCHANSKA_CH: nechceš vydat kuchařku? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam