• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Bramborove rösti s grilovanou panenkou a salotkovou omackou z salotky, vina, trtinoveho cukru, vinneho octu a vyvaru se smeranou.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Z rillettes se dá ajncvaj udělat směs na topinky. Orestuješ cibulu, prohřeješ rillettes, přidáš koření, česnek byliny a zaleješ passatou. Trochu zredukovat a vychladit v lednici, aby ztuhlo sádlo. Ten poslední krok u nás úplně nedopadl, zmizelo to polotuhé. :-)

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Úterní oběd - grahamové špagety s mletým hovězím v rajčatech, Parmezánem, avokádem (k tomuto druhu špaget chutí krásně lahodí) a cherry rajčátky.

    MHLAVAC
    MHLAVAC --- ---
    KOC256: Normálně pomocí servírovací pinzety a naběračky. ;)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MHLAVAC: Jak to takto namotavas? A predpokladam ze omacka je uz smichana v spagetach...
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    jeste pokus o nizkokaloricky mojito, je to celkem pitelny a osvezujici, jen bez brcka clovek sni hodne maty..

    10 ml vodky
    15 ml limetkové šťávy
    200 ml ledového zeleného čaje
    1 lžíci medu
    1 hrst máty

    "Mátu rozmačkáme a smícháme s ostatními ingrediencemi a dobře promícháme."

    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    vcerejsi vecere - pecenej losos na citronu, cuketovy chipsy a varena brambora a dnesni obed celozrnny testoviny se smetanovo-liskovou omackou, obed podle videa, byl dobrej..

    Lišková omáčka - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu
    https://www.youtube.com/watch?v=Dq0U7buT-_s


    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Na přípravu rillettes je Crockpot ideální. Podáváno na křupavých lněných sucharech.
    Další jídlo do vedra - salát z červené řepy se vsypem z opražených ořechů a slunečnice, plus kozí sýr.





    MHLAVAC
    MHLAVAC --- ---
    A do třetice všeho italského... citronové risotto na karpáču z krevet, sypané prachem z cherry rajčat, petrželovým pestem a výhonky z ředkviček (tím si nejsem jistý, ty výhonky chutnají všechny hrozně podobně)

    MHLAVAC
    MHLAVAC --- ---
    Další italská klasika linguine vongole e bottarga.

    MHLAVAC
    MHLAVAC --- ---
    Obyčejná italská klasika spaghetti carbonara.

    CHARIZMATIK
    CHARIZMATIK --- ---
    Tady ještě jeden tažený vývar. Snad neurazí.

    KASUMI
    KASUMI --- ---
    LAAZI: to nesnasim, pac jsou to nekdy tak dementni fotky, ze nevim :D
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    LOJZEE: CAPTCHA: Oznacte obrazky, ktere obsahuji brokolici.
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    nektere z mych pokusu o zdravou stravu z poslediho mesice

    CHARIZMATIK
    CHARIZMATIK --- ---
    Domácí burger a pečené farmářské brambůrky.
    Klasika základ a chilli papričky.
    Kyselá okurka to vytáhla do stropu.
    Omáčka je z bílého jogurtu super tučnosti a česneku. Troška soli je samozřejmostí!
    Jako vrchol je fillm: Než si pro nás přijde.
    Skvělá variace.


    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KAMIONG: kdyz ten roast beef malilinko posolis, tak ti ten tyden imho vydrzi. za tyden v lednici jen tak imho bude 'chycenej'
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    KOCHANSKA_CH: dík, mám část mrazáku s -6°C, tak si případně dám porce tam... jestli mi něco zbyde :D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KAMIONG: Když si plátky nakrájíš čistým nožem a hned uložíš do čisté krabice, tak bych se čtyř dnů nebála. Nebo porce zmrazit. Dobrej je na to box v lednici, co umí -1°C. To pak povolí rychle.
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    Prosím vás o radu: chystám se zítra upéct rostbíf a ráda bych si plátky uchovala na pozdější snídaně, neboť jsem teď v půlce Whole30 a uzeniny si nekupuju. Jde to? Mám si udělat porce do mrazáku a večer vyndat, nebo to vydrží v lednici v lock lock krabičce třeba týden? Jak to dělají třeba v chlebíčkových výrobnách, nebo bagetteriích?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam