• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KOCHANSKA_CH: kamos mi prave vypravel, ze grilovali cely zvire a moc si to pochvaloval. Ja osobne zkousel jehneci jednou asi pred deseti lety a bylo to nepozivatelny, tak jsem mel vzdycky obavy zkouset znovu, ale treba v ambi maji zrovna top, tak me to taky laka zkusit doma :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    POHODAVOLE: Asi těžko.
    V září jdu na svatbu, kde se bude mladej baran točit, tak uvidím, zatím nevím. Ale dobrá předpříprava masa stran naložení to určitě dost řeší.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KOCHANSKA_CH: chapu spravne, ze tohle odblaneni neni mozny, kdyz se griluje cely zvire nebo to taky jde?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ILLUZE: S jehněčím mám jen pozitivní zkušenost, pokrmy z něj fakt dobrý. Zkus ho odblanit a udělat na víně. To zabere vždy.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOCHANSKA_CH:
    Dost dobry komentar :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOUDI:
    Pozor, pozor! Tu jsi na tenkem lede. Tady je jiz mesice poradnik!!! :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: já takhle onehdá narazila u jehněčího - prostě to nějak nesedlo a ano, blány - ne a ne se od té doby dokopat upéct ten zbytek, co nám překáží v mrazáku
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    GEISHA: Koření ho přerazí dost.
    Mně kokos nevadí vůbec, z vánočního cukroví jsem kokosky vyžrala vždy nejdřív.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KASUMI: Umami.

    A když ti nedělají dobře obiloviny.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KOCHANSKA_CH: Co to je za hype, s tim drozdim
    Umami?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    GEISHA: Ráda.
    Varování - obsahuje kokos.
    30 g pomletého lnu
    30 g strouhaného kokosu
    10 g psyllia (melu na prach)
    1/2 ČL prdopeče
    chlebové koření Sonnentor
    50 ml smetany v originále, já mám přebytky syrovátky, jde použít
    2 vejce
    trochu citronové šťávy
    semena různá do těsta i na posyp
    -----------------------------------------------------------
    Rozšlehej smetanu s vejci, smíchej suché suroviny a vytvoř těsto, nech odpočinout.
    Rozprostři do formy, potři žloutkem, posyp semeny.
    Peč v koláčové formě na cca 180°C a sleduj nosem, okem a špejlou.
    TESSS
    TESSS --- ---
    TESSS: predpokladam, ze umis anglicky, kefir dobrej napad. Zkus projet par pakistanckych a spol receptu. Jak jsem psala maso neumim, ale psovi kuzle chutnalo.... :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KOUDI: Vařím pro dva. :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TESSS: V příštím pokusu plánuju použít čistou svalovinu, kterou nechám ležet v kefíru.
    KOUDI
    KOUDI --- ---
    KOCHANSKA_CH: Otázka mimo téma. Zadaná? Najít dnes někoho, kdo umí vařit není jednoduché :D
    TESSS
    TESSS --- ---
    KOCHANSKA_CH: do masa nedelam, ale ted jsem byla svedkem peceni kuzlete. Kuchar nadaval, ze nebylo odblanneny, a ac ho nalozil, pral se s tim.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    A totok se nedalo žrat. Nadila jsem kůzlečí pupek a nakonec vydloubala jen tu nádivku. Vítám nápady, jak odsmradit kůzlečí maso, mám ho dost, zdarma, bio, z rodiny. Ale teda podezřívám tento kus, že smrděl extra kvůli blánám a že kryl pajšl. Ostatní kusy, co jsem ukládala na mráz, tak nečpěly.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Rozkoplá prdel nebo LC chlebová placka.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Meruňkový koláč z mandlovo kokosového těsta. Znamenám si, že tu ořechovou posypku tam mám dát až ve finále, aby to nevypadalo jako něco, kvůli čemu statečný hasič riskoval život.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Lovený losos pečený v krustě z lahůdkového droždí s uzenou paprikou na smetanovém mangoldu. Vzadu to hlídá náčelník Brambor.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam