• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ACIDQA: díky moc. Jsem je neogrilovávala předem, to bude ono.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    MAR_TINA: nakrajim na cca 1cm platky, posolim, necham trochu vypotit, setru vodu. Lehce potru z obou stran olivovym olejem a ogriluju. Vyskladam do misky, posolim (nekdy opeprim, pridam chilli, jak mam chut), na kazdy lzici posekanych rajcat s bylinkama dle chuti, platek mozzarelly a zapecu...

    Delam jak v ActiFry (kdyz delam i brambory) nebo v troube.

    Je to moje skoro nejoblibenejsi jidlo. Takhle je to lehky jako facka a povede se vzdy.
    (Kdyz mam cas a chut, pridam jeste do rajcat trochu peceneho cesneku.)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    K lilku peceny brambory s uzenou paprikou a parmazanem

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ACIDQA: jak ho prosím děláš? Máme plný skleník lilků. A vím, že někdy peču lilek a vyjde dobrý a jindy úplně nedobrý.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    A vcerejsi lilek s rajcatama a mozzarellou

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Takova domaci variace na carbonara...
    (Posilam z mobilu, mozna to bude monstrozni, tak se omlouvam)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FAITH: Ozvi. :-)
    FAITH
    FAITH --- ---
    KOCHANSKA_CH: Dakujem za vycerpavajuce info a ponuku huby. A ako nahodou v Brne som, ozvala by som sa ti. :o)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FAITH: Kefírovou houbu si lidi, zpravidla zdarma, předávají. Na FB je inzertní skupina. Kdybys byla z Brna stav se, dám ti nasádu v dobré kondici. :-)
    Postup je jednoduchej. Houbu zaliješ čerstvým mlekem, přes noc necháš fermentovat v pokojové teplotě, nejlip ve sklenici zakryté ubrouskem ci plátnem, ráno promícháš a uložíš do lednice, kde kefir dojde a zhoustne, večer přecedíš a založíš novou várku.
    FAITH
    FAITH --- ---
    KOCHANSKA_CH: Ako robis ten kefir a kde sa da, prosim, zohnat kefirova huba? Nejaka zdrava vyziva alebo tak?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MONROE: Orestuj strouhanou cuketu s česnekem a bazalkou do okamžiku, kdy chytá barvu. Zalej trochou tučné smetany, nech zpěnit. Sůl a bílý pepř tam patří. Dolij vývar a provař, potom třetinu odeber, zbytek rozmixuj a odebrané vrať, když chceš v polívce i pevné části. Dodatky na zdobení už jsou různé, mně se tam barevně líbí mrkva, ale používá se parmazán, pražená slunečnica nebo třeba na skus povařené kostky cuket obou barev. Do uvařené polévky pak ještě dodej čerstvou bazalku a petržel.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Sezónu kefíru máme furt, a když se neplní odběry, jsou přebytky. A z přebytku hustýho kefíru dělám gravitační krémový sýr - nechám vykapat přes perlan. Tento jsem použila do pečiva a do vajcové pomazánky. A měla jsem nostalgii po hospodským zelným salátu, tak je z letošní hlávky.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Je sezóna výpěstků, tak je na programu italská cuketová polívka s bazalkou. Zdobeno karamelizovanou mrkví a přece nevyliju to oranžový přepuštěný máslo, co z toho zbylo. :-)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Slepičí paprikáš se zbytkem tvarohovo kokosových kulek.

    CHARIZMATIK
    CHARIZMATIK --- ---
    Domácí bazalka, rajčátka, a chléb.
    Mozzarella bohužel není autentická.
    Ale chutnalo to báječně.
    Dal jsem na to oliváč a trošku domácích sušených habaneros.
    Alespoň jsem se ochladil zevnitř. :)

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KATIA: Znam. Ale: rozepsala jsem zpravu, prosla pres security, terminal, vyridila telefon, dopsala zpravu a kdyz se odeslala, uz tam byla odpoved. Multitasking no.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MAR_TINA: Dekuju!
    WERKA
    WERKA --- ---
    MAR_TINA: 600 kg ... :-D
    KATIA
    KATIA --- ---
    BERUSKA_CA: neznáš pradobroty.cz? to seš asi poslední na nyxu... ;-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BERUSKA_CA: http://www.pradobroty.cz/2013/09/petin-cuketovy-nakyp.html
    Unese to až 600 kg cukety. Chutně nahrazeno tykví a dýní všeho druhu, brambory jsou nedobré, moc suché.
    Uzené obvykle vynechávám bez náhrady. A dávám jen bílou mouku.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KOCHANSKA_CH: No jasne, bez mrazaku by byl zivot smutny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam