• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KATIA
    KATIA --- ---
    ILLUZE: pistácie nebo blbě vidím?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Ještě jedna cuketová pizza, posypaná parmezánem s bazalkovým pestem.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Straciatella z mascarpone a s piniovými oříšky.



    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Melounový sorbet - silně návyková záležitost ,-)

    KOC256
    KOC256 --- ---
    Zalit smetanou, zredukovat, dosolit. A je to mnamka... Ja jsem proste smetanovy...

    KOC256
    KOC256 --- ---
    Nasledne susene rajcata na drobno...

    KOC256
    KOC256 --- ---
    K vypeku kus masla a salotku.

    KOC256
    KOC256 --- ---
    Osmazit.

    KOC256
    KOC256 --- ---
    Večeře... teda zatím budoucí :)

    KOC256
    KOC256 --- ---
    Pecene teleci, spenat se slaninou a bramborova kase.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    MAR_TINA: kdyz je neogriluju, tak je to pak hnusny :)))
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ACIDQA: díky moc. Jsem je neogrilovávala předem, to bude ono.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    MAR_TINA: nakrajim na cca 1cm platky, posolim, necham trochu vypotit, setru vodu. Lehce potru z obou stran olivovym olejem a ogriluju. Vyskladam do misky, posolim (nekdy opeprim, pridam chilli, jak mam chut), na kazdy lzici posekanych rajcat s bylinkama dle chuti, platek mozzarelly a zapecu...

    Delam jak v ActiFry (kdyz delam i brambory) nebo v troube.

    Je to moje skoro nejoblibenejsi jidlo. Takhle je to lehky jako facka a povede se vzdy.
    (Kdyz mam cas a chut, pridam jeste do rajcat trochu peceneho cesneku.)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    K lilku peceny brambory s uzenou paprikou a parmazanem

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ACIDQA: jak ho prosím děláš? Máme plný skleník lilků. A vím, že někdy peču lilek a vyjde dobrý a jindy úplně nedobrý.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    A vcerejsi lilek s rajcatama a mozzarellou

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Takova domaci variace na carbonara...
    (Posilam z mobilu, mozna to bude monstrozni, tak se omlouvam)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FAITH: Ozvi. :-)
    FAITH
    FAITH --- ---
    KOCHANSKA_CH: Dakujem za vycerpavajuce info a ponuku huby. A ako nahodou v Brne som, ozvala by som sa ti. :o)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FAITH: Kefírovou houbu si lidi, zpravidla zdarma, předávají. Na FB je inzertní skupina. Kdybys byla z Brna stav se, dám ti nasádu v dobré kondici. :-)
    Postup je jednoduchej. Houbu zaliješ čerstvým mlekem, přes noc necháš fermentovat v pokojové teplotě, nejlip ve sklenici zakryté ubrouskem ci plátnem, ráno promícháš a uložíš do lednice, kde kefir dojde a zhoustne, večer přecedíš a založíš novou várku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam