• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    KATIA
    KATIA --- ---
    ILLUZE: pistácie nebo blbě vidím?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Straciatella z mascarpone a s piniovými oříšky.



    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Melounový sorbet - silně návyková záležitost ,-)

    KOC256
    KOC256 --- ---
    Zalit smetanou, zredukovat, dosolit. A je to mnamka... Ja jsem proste smetanovy...

    KOC256
    KOC256 --- ---
    Nasledne susene rajcata na drobno...

    KOC256
    KOC256 --- ---
    K vypeku kus masla a salotku.

    KOC256
    KOC256 --- ---
    Osmazit.

    KOC256
    KOC256 --- ---
    Večeře... teda zatím budoucí :)

    KOC256
    KOC256 --- ---
    Pecene teleci, spenat se slaninou a bramborova kase.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    MAR_TINA: kdyz je neogriluju, tak je to pak hnusny :)))
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ACIDQA: díky moc. Jsem je neogrilovávala předem, to bude ono.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    MAR_TINA: nakrajim na cca 1cm platky, posolim, necham trochu vypotit, setru vodu. Lehce potru z obou stran olivovym olejem a ogriluju. Vyskladam do misky, posolim (nekdy opeprim, pridam chilli, jak mam chut), na kazdy lzici posekanych rajcat s bylinkama dle chuti, platek mozzarelly a zapecu...

    Delam jak v ActiFry (kdyz delam i brambory) nebo v troube.

    Je to moje skoro nejoblibenejsi jidlo. Takhle je to lehky jako facka a povede se vzdy.
    (Kdyz mam cas a chut, pridam jeste do rajcat trochu peceneho cesneku.)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    K lilku peceny brambory s uzenou paprikou a parmazanem

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ACIDQA: jak ho prosím děláš? Máme plný skleník lilků. A vím, že někdy peču lilek a vyjde dobrý a jindy úplně nedobrý.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    A vcerejsi lilek s rajcatama a mozzarellou

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Takova domaci variace na carbonara...
    (Posilam z mobilu, mozna to bude monstrozni, tak se omlouvam)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FAITH: Ozvi. :-)
    FAITH
    FAITH --- ---
    KOCHANSKA_CH: Dakujem za vycerpavajuce info a ponuku huby. A ako nahodou v Brne som, ozvala by som sa ti. :o)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FAITH: Kefírovou houbu si lidi, zpravidla zdarma, předávají. Na FB je inzertní skupina. Kdybys byla z Brna stav se, dám ti nasádu v dobré kondici. :-)
    Postup je jednoduchej. Houbu zaliješ čerstvým mlekem, přes noc necháš fermentovat v pokojové teplotě, nejlip ve sklenici zakryté ubrouskem ci plátnem, ráno promícháš a uložíš do lednice, kde kefir dojde a zhoustne, večer přecedíš a založíš novou várku.
    FAITH
    FAITH --- ---
    KOCHANSKA_CH: Ako robis ten kefir a kde sa da, prosim, zohnat kefirova huba? Nejaka zdrava vyziva alebo tak?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MONROE: Orestuj strouhanou cuketu s česnekem a bazalkou do okamžiku, kdy chytá barvu. Zalej trochou tučné smetany, nech zpěnit. Sůl a bílý pepř tam patří. Dolij vývar a provař, potom třetinu odeber, zbytek rozmixuj a odebrané vrať, když chceš v polívce i pevné části. Dodatky na zdobení už jsou různé, mně se tam barevně líbí mrkva, ale používá se parmazán, pražená slunečnica nebo třeba na skus povařené kostky cuket obou barev. Do uvařené polévky pak ještě dodej čerstvou bazalku a petržel.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam