ACIDQA: Množství si upravte podle velikosti vlastních plechů:
1 nastrouhaná cuketa (včetně slupky)
Sůl
1-2 vejce
1 nastrouhaná Mozzarella
2 lžíce Psyllia (není potřeba, záleží na vlastních preferencích tuhosti těsta)
1 malý nadrcený česnek (dávám lžičku naloženého nadrceného česneku v olivovém oleji a soli)
Posypka na pizzu: Pizza koření (používám Mix Italy od #JUSTu nebo vlastní nasušené oregano), rajčata, ¼ Mozzarelly na posyp, popř. nastrouhaný další sýr, kvalitní rajčatový protlak, kvalitní slanina, 3 lístky čerstvé bazalky. Osvědčila se mi na posyp směs Parmezán rozsekaný s bazalkovým pestem.
Postup :
Nastrouhanou cuketu osolit a nechat vypotit, přes plátýnko nebo sítko vymačkat šťávu. Smíchat s najemno nastrouhanou Mozzarellou, vejcem, česnekem a Psylliem. Na plech položit pečící papír a těsto rovnoměrně rozprostřít – nechat péct cca 15-20 min na 180 stupňů. V mezičase nakrájet na plátky rajčata. Upečenou pizzu potřít protlakem a posypat kořením, naklást plátky slaniny, zbytek Mozzarelly. Nechat péct cca 12 min na 190 stupňů. Po upečení ještě posypat nastříhanou čerstvou bazalkou.