• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BERUSKA_CA: U nás se krůti prs prodává bez kůže, pokud nemáš celýho ptáka, kachní s kůží. Krůtí je světle ražové a svalová vlákna jsou tlustá, kachní maso je tmavší a jemnější. Podle tloušťky kůže, podkoží a velikosti svalu jasná kachna. :-)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    BERUSKA_CA: prave kruta by byla o dost vetsi a nemela by tu kuzi :D
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    CMLKA: Bylo mi to predano jako kruti, ale nejsem odbornik, nemuzu se hadat. Kachna by byla mensi, ne?
    UWE_WEBER
    UWE_WEBER --- ---
    CMLKA: Taky to na mě tak působí, zejména ta kůže. . .jsem ráda, že nejsem sama :-)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    BERUSKA_CA: neni to spis kachna? :)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    FAITH: No jasne. Delam to i mnohovrstve: ryba/nalozene maso-koreni-spousta hub-spousta brambor, prelejt a navrch pokryt strouhanym syrem.
    HOMOLOVKA
    HOMOLOVKA --- ---
    zeleninový curry s kokosovým mlíkem.)

    FAITH
    FAITH --- ---
    BERUSKA_CA: takze si to tym len preliala a ono sa to krasne dostalo medzi tie vrstvy?
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    FAITH: Nakrajene na platky, zapecene s vejcem a trochou smetany.
    FAITH
    FAITH --- ---
    BERUSKA_CA: S cim si prekladala tie zemiaky? Hned by som si dala.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Kruti prs, spenat s cesnekem, zapeceny brambor.


    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: GINGERCAT: ale v pohodě (když je dostatek času, já v mezičase většinou očistím maso) to dává i ten hrnec, puštěný na vyšší stupeň
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    GINGERCAT: Já mám ten hrnec, co může na plotnu, tak rovnou v něm, před crockpotováním.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    KOCHANSKA_CH: cibuli karamelizuješ před crockpotováním nebo zcela mimo něj?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DEVIL: zatím jsou to čtyři dny.
    WERKA
    WERKA --- ---
    Pečená dýně hokkaido s tymiánem a s dipem ze zakysané smetany a česneku. Druhou půlku dýně jsem si chtěla schovat na mufiny, ale nevím, jestli si tohle nezopáknu, protože to bylo velmi jedlé :-)

    DEVIL
    DEVIL --- ---
    POHODAVOLE: ale toho se neboj. cast ty soli zmenej laktobacilove na kyselost. jestli si to uplne nepresral teda a podle toho jak dlouho to nechas kvasit
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    GEISHA: Jestli loupanou… ta se dá uvařit jinak, než že je na kaši? :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    JAJITA: ochutnal jsem před chvílí a není ještě prolezely + je presoleny rybí omáčkou, tak budu muset nastavit, ale pak dám vědět :-)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    POHODAVOLE: kdy hodláš to kimchi ochutnat, abych věděla, jestli se do toho mám pustit taky? ;)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    POHODAVOLE: Cibulacka je skvela, varim ji v obrovskem hrnci a neni to mnoho platne. Hodne se vyparuje :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Zas vařil pan CrockPot na balkoně všechno dohromady. Kuře z Vysočiny, kysané zelí na karamelizované cibuli s mrkví a brambora.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam