• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    TOREIP
    TOREIP --- ---
    CHARIZMATIK: Cibule docela na popel, ale hodil bych to do sebe, ani bych nemrkl.
    FAT
    FAT --- ---
    CHARIZMATIK: Hezké, už delší dobu se na ně chystám, tak díky za impuls.
    :-)
    CHARIZMATIK
    CHARIZMATIK --- ---
    Domácí plněné knedlíky. :))
    Snad neurazí.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    No a dýňová polévka v tomto období nesmí chybět ,-)
    Tentokrát se ztraceným vejcem, dýňovými semínky, Parmezánem a naloženou kápií.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Foto nic moc, ale vzhledem k tomu, jak se po ní (pekli jsme v práci pro charitu) zaprášilo, soudím, že byla dobrá :)
    Paštika z drůbežích jater.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Zapomněla jsem telefon v práci, tak jsem fotila tabletem. Tak aspoň popíšu slovně co ty přiložené fleky představují.
    Rajčatová polévka z jehněčího vývaru se spoustou bylin, vsyp ze sýru a sekané bazalky. Maso z vývaru - orestované krůtí křídlo s česnekem, pepřem a kmínem, "kapustičky na zádíčka" pana Cuketky (pomodlit se třikrát Zdrávas za ty zdrobněliny) a pečené bramborové chipsy.



    HARLOT
    HARLOT --- ---
    Nechala jsem se inspirovat a pečenou dýni, viz WERKA, jsem rozmixovala s kořenovou zeleninou orestovanou do růžova na másle, s mlékem a kuřecím vývarem. Sůl, pepř, půl lžičky trocha kari (chilli) na ovonění, a ta je! :-)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Dekuji! Muz donesl a je jasne, ze s tema ptakama jsem nastiru :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ...růžové.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BERUSKA_CA: U nás se krůti prs prodává bez kůže, pokud nemáš celýho ptáka, kachní s kůží. Krůtí je světle ražové a svalová vlákna jsou tlustá, kachní maso je tmavší a jemnější. Podle tloušťky kůže, podkoží a velikosti svalu jasná kachna. :-)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    CMLKA: Velke. Krutu na dikuvzdani pecu celou ale naporcovane to delam zrovna takhle.
    Keste mi reknete, ze jsem pekla cloveka!
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    BERUSKA_CA: no ale prave kruta je takovy kure :)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Vsechno krome kurete tenhle univerzalni navod zvladne.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    CMLKA: Nalozim (olej a koreni), pak vyndam na panev, dorazim v troube. Jestli je maso upecene a jak zkoumam pohmatem, musi byt takove jako to maso pod palcem. Akorat, nevysusene. Trouba 170 horkovzduch.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    BERUSKA_CA: tak to respect, jestlis to zvladla uvarit takhle na ruzovo, protoze kruta se tak obvykle nedela :D
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    CMLKA: Ptaci zjevne nejsou moje parketa :) co se mi donese, to uvarim.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    BERUSKA_CA: prave kruta by byla o dost vetsi a nemela by tu kuzi :D
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    CMLKA: Bylo mi to predano jako kruti, ale nejsem odbornik, nemuzu se hadat. Kachna by byla mensi, ne?
    UWE_WEBER
    UWE_WEBER --- ---
    CMLKA: Taky to na mě tak působí, zejména ta kůže. . .jsem ráda, že nejsem sama :-)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    BERUSKA_CA: neni to spis kachna? :)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    FAITH: No jasne. Delam to i mnohovrstve: ryba/nalozene maso-koreni-spousta hub-spousta brambor, prelejt a navrch pokryt strouhanym syrem.
    HOMOLOVKA
    HOMOLOVKA --- ---
    zeleninový curry s kokosovým mlíkem.)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam