• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    U mě je neustále v provozu toto:



    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    MAR_TINA: jo, ten mám taky ráda, teda hlavně na zelné saláty. Zrovna si léčím uříznutý prst z něj :D Jinak já právě struhadlo nenávidím, tenhle malej robot je umytej hned.. já i sýr radši nasekám v sekáčku, než na struhadle :D


    MOODYCAT: jako hele já bych ho ale nedala, kromě zeleniny v něm i melu maso, vůbec mleté nekupuju :) a strouhanku z usušeného pečiva taky.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MOODYCAT: já miluju V krouhač, ten ale dělá sirky a hranolky, ne nudličky.
    Do kila hmoty (mrkev, brambory) beru struhadlo, než sestavím a poté umyju robot, mám to.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Doufala jsem, ze to vyzaduje neco jednodussiho, nez bazmek za tisice :D.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    MOODYCAT: mě se nikdo neptal, ale já mám tenhle obyčejný a jedu na něm už pěkných pár let a je super :) https://kuchynske-mlynky.heureka.cz/zelmer-zmm4048w/
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    GEISHA: Taky si nemůžu Kenwoodův kotoučový krouhač vynachválit. Kromě zeleniny je to super i na brambory, obrovský pekáč tartiflettes jsem díky němu měla připravenou za chvíli, dřív to byl proces na půl odpoledne.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    GEISHA: Přesně na ten pořád koukám.
    Ale nejdřív potřebuju kuchyň. :D
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    GEISHA: To mi teda nepomohlo :D.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    GEISHA: Jaký máš konkrétní? Bojuju s leností.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    SPIKE411: Jo a teda pokud nemáte předplacený NYT Cooking (cože?!), tak tady byl někdo tak hodný a ten recept sprostě okopíroval včetně fotky.

    Bukharan Plov With Beef, Carrots and Cumin Seeds – Joan Nathan
    http://joannathan.com/bukharan-plov-with-beef-carrots-and-cumin-seeds/

    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    SPIKE411: Jo a kdyby někdo věděl, kde sehnat dřišťál (barberis)…
    V místních ukrajinských/ruských potravinách měli jen bonbóny s příchutí.
    A Uzbek na trhu říkal, že při svátečních přílezitost dávají rozinky.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Proč sakra je mezi mými oblíbenými recepty hned několik, do kterých je potřeba nakrouhat kilo mrkve?
    A proč jsem si na to ještě nepořídil robota?
    (Jsem v půlce a dávám si pauzu.)

    Bukharan Plov With Beef, Carrots and Cumin Seeds Recipe - NYT Cooking
    https://cooking.nytimes.com/recipes/1016811-bukharan-plov-with-beef-carrots-and-cumin-seeds

    (Moje fotky stojí za prd.)
    FITH
    FITH --- ---
    APRILMOUSE: Diky to je dobra zprava...o vikendu zase po 100 letech udelam quiche...
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    FITH: klasickou dortovou rozkládací 24 cm průměr. Vyšlo by to možná i na malinko větší, ted jsem kousek odřízla teda :) možná na 26 by to šlo tence.
    FITH
    FITH --- ---
    APRILMOUSE: Jak velkou mas formu?
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    FITH: já už ho tu asi psala, ale v podstatě pokaždý improvizuju podle toho, co doma najdu :D Dnešní je 160 g žitné celozrnné mouky + 40 g hladké mouky + asi 180 g nízkotučného tvarohu + 2 lžice oliváče + sůl :) Konzistence byla super, jak jedlý to bude, uvidíme, ale puboš už kus sežral, tak asi bude :D
    FITH
    FITH --- ---
    APRILMOUSE: Prosim o recepis na to testo na quiche,diky :o)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Dnešní menu :) Snídaně - lámankový chléb a pomazánka z máslové dýně. Oběd - kuřecí ňadro, červená čočka s mrkví a rajčetem a zbytek vejce od pomazání vánočky :) sváča - napůl celozrnná vánočka v rámci procvičování na Vánoce :) na večeři mám připravený zbytkový pórkový quiche, těsto je tentokrát žitno - tvarohové, tak uvidíme.. ale já sežeru všechno, když toho je hodně :D







    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: Děkuji :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ILLUZE: Cibuli restuješ mírně dohněda, pak tam vrazíš mleté hovězí a rozdrobuješ vařekou na malé hrudky až do zatažení, přidáš česnek, sůl a pepř. Potom zaprášíš paprikou, zarestuješ lžíci protlaku, trochu chilli, kmín a hodně majorány. Pro víc umami jsem přidala i trochu lahůdkového droždí, ale není nutné. Zaliješ vývarem a necháš provařit. Já tam nakrájela i kus mrkve, co zrovna vyplaval z vývaru. Kdybych polívku chtěla zahustit, rozmixuju syrovou bramboru na sračku a vmíchám.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam