• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAR_TINA: Nikdo neocenil ředkev! :)))
    Má delší příběh. Táta si je jistý, že on vyséval řádek bílé ředkve (dlouhý bílý kořen). Já jsem si jistá, že JÁ vysévala řádek bílé. Vyrostl řádek černé (kulatá, zvenku černá, štiplavá).
    Co s ní? Štípe, smrdí po síře a nikdo ji moc nechce.

Salát je jedna ředkev, jedno jablko (asi 3:1) a jedna malá sklenička dýňového kompotu i se šťávou. Překvapivě dobrý.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Salát z černé ředkve.

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Dušené hovězí a kaše.

DEVIL
    DEVIL --- ---
    TESSS: zamichej do ty kysany mouku a metlou to poradne rozkydli
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    WERKA: Nahoďte sem pak někdy foto :)
    WERKA
    WERKA --- ---
    ILLUZE: Já dávám do kuřete za paprice zakysanou smetanu vždycky a nepamatuju si, že by mi to kdy zcuckovatělo. V dietních obdobích jsme dávala zakysanou smetanu + jogurt (podobně jako APRILMOUSE: ) a taky jsem s tím neměla problém.
    TESSS
    TESSS --- ---
    ILLUZE:

JAJITA:
    Vzdavam se, jdu do obchodu. :D

Diky!
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TESSS: Hele, já to jíst nebudu ,-) Stejně jsi už rozhodnuta.

P.S.
    To bych už tu cizrnu použila na hummus, tak tu zakysanku zuročíš.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    TESSS: ja tam občas hodim i jogurt, kdyz fakt jinyho neni, a nezcuckovatelo mi to nikdy.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    TESSS: Babico?! :D
    TESSS
    TESSS --- ---
    ILLUZE: nemam, jen mlicka do kafe. Fakt je, te ve skutecnosti tam nebude kure, ale cizrna ta se trochu mixuje. To by nepomohlo? Naradit smetanu mlickem do kafe a vodou?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TESSS: Hraběcí rada - nemáš spíše mléko?
    Tepelně upravovaná zakysanka cuckovatí.
    TESSS
    TESSS --- ---
    Zkusím jeste tady, da se na kure na paprice pouzit zakysana misto normální smetany na vaření? V receptu mam doredit vodou, ze by vic vody? Problem je v me lenosti jit do obchodu a taky, ze chci vyklidit lednici. Dik
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Hrášková pomazánka.

CHARIZMATIK
    CHARIZMATIK --- ---
    MAR_TINA: mohu poprosit o recept na omáčku?
    Miluju tyhle omáčky. Děkuji.
    LILINKA6423
    LILINKA6423 --- ---
    THEODORT: Jde o ústřice Kilpatrick... ústřice jsou v omáčce ze šalotky, slaniny, česneku, worchestru, smetany, másla a vody co z nich vytekla. Pak se vrátí zpátky, posypou se strouhankou s parmazanem a jdou na pár minut pod gril. Osobně mi přijdou mnohem lepší syrové, ale tohle byla verze pro dítě a méně dobrodružnou část rodiny.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Dneska jeste zbytek vyvaru ze vcerejska... jiz nez mrkve a masa. Ale pise!!!

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Včera polévka z červené čočky s česnekem, dnes špagety s lososem a smetanou - vše akce oběd do 20 min ,-)

THEODORT
    THEODORT --- ---
    LILINKA6423: muzu vedet o co jde?
    u nas v rodine se totiz delaji na vanoce tradicni(tipuju ze tradice z hloubi komunismu kdy neco nebylo k dostani) predkrmove placicky ve skorapkach od musli,
    zhruba file,slepice,strouhanka,bile vino,muskatovy orech,bily pepr, sul, upect v troube, pri podavani posypat syrem, pokapat citronem, veka/banketka
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Po plavání mívám mocnou chuť na rybu. Sleď v rajčatové omáčce z lidlu.

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Kralik s černou omáčkou. V Polabí tradiční vánoční oběd.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam